ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση καθημερινής γραφειοκρατίας μέσω σύνδεσης ΑΑΔΕ με ΓΕΜΗ και ληξιαρχεία

Την ψηφιακή διασύνδεση των υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα για την αυτόματη ενημέρωση στοιχείων και την διευκόλυνση των πολιτών δρομολογεί η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου συναντήθηκε με τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή και συμφώνησαν να θέσουν ως προτεραιότητα δράσεις για την διασύνδεση της φορολογικής διοίκησης με ληξιαρχεία Δήμων, Μητροπόλεις, το Μητρώο Πολιτών του υπουργείου Εσωτερικών και το Γενικό Εμπορικό Μητρώο.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα ενημερώνονται αυτόματα οι βάσεις δεδομένων για μεταβολές στην οικογενειακή κατάσταση φορολογούμενων (όπως γάμοι ή διαζύγια), για θανάτους και για άδειες παραμονής μεταναστών και προσφύγων στην χώρα μας.

Η διασύνδεση με το ΓΕΜΗ θα επιτρέψει επίσης την αυτόματη ενημέρωση των φορολογικών υπηρεσιών για μεταβολές στην κατάσταση κάθε επιχείρησης (όπως έναρξη εργασιών, διακοπή, λήξη ή μετοχικές αλλαγές).

Η κυβέρνηση θέλει να διευκολύνει τους πολίτες, αφαιρώντας την ανάγκη να επισκέπτονται πολλές υπηρεσίες για να δηλώσουν το ίδιο γεγονός, δήλωσε μετά την συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. «Στηρίζουμε την ΑΑΔΕ ώστε να ολοκληρώσει το σχετικό έργο το ταχύτερο δυνατόν», είπε.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η διασύνδεση της ΑΑΔΕ με την Ελληνική Αστυνομία για μεταβολές στις ταυτότητες.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ