ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Μελετίου: Ανύπαρκτο το θέμα δημιουργίας χώρου διαχείρισης απορριμμάτων του δήμου Αθηναίων στον Ασπρόπυργο

Πριν μερικές ημέρες δημοσιοποιήθηκε θέμα που σχετιζόταν με τη σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ δήμου Αθηναίων και δήμου Ασπροπύργου στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε στο Δ.Σ. του Δήμου Αθηναίων όπου ο δήμαρχος έλαβε τελικά την εξιουσιοδότηση μόνο με τις ψήφους της δικής του παράταξης, να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την προώθηση πρότασης που αφορά στη δημιουργία μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στον δήμο Ασπροπύργου.
Η υπόθεση αυτή προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις – όχι μόνο στο Δ.Σ. Αθηναίων – αλλά ευρύτερα στην κοινωνία της Δυτικής Αττικής και ιδιαίτερα στον Ασπρόπυργο, όπου οι δημοσιεύσεις σχετικά με το θέμα άρχισαν να πέφτουν βροχή.
Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ασπροπύργου διαψεύδει ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για τη δημιουργία χώρου στον δήμο και ότι η κοινή διερεύνηση λύσεων που ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο δεν οδήγησε σε κοινά αποδεκτή λύση, κι ως εκ τούτου το θέμα έκλεισε και καμία κοινή απόφαση δεν πάρθηκε που να αφορά τη διαχείριση απορριμμάτων.
Παρακάτω δημοσιεύουμε την δήλωση του δημάρχου Ν. Μελετίου
Με έκπληξη και απορία πληροφορηθήκαμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων θυμήθηκε να ανακινήσει θέμα κοινής διαχείρισης απορριμμάτων Δήμου Αθηναίων και Δήμου Ασπροπύργου. Πρόκειται για ένα ανύπαρκτο θέμα, που κάποιοι ελπίζουν να το παρουσιάσουν ως εν εξελίξει απειλή για το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών του Ασπροπύργου. Αδίκως ελπίζουν! Ουδέν τέτοιο σχέδιο δεν συζητά -και με κανέναν- ο Δήμαρχος Ασπροπύργου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ρεπορτάζ δεν υπάρχει αναφορά σε κανένα έγγραφο του δήμου Ασπροπύργου και αυτό θα έπρεπε να βάλει σε σοβαρές σκέψεις κάποιους που αναζητούν λόγο για να δικαιολογήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.
Χωρίς αμφιβολία, η αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες κάθε σύγχρονου δήμου. Στα πλαίσια της τεράστιας κοινωνικής, περιβαλλοντικής και οικονομικής σημασίας της διαχείρισης των απορριμμάτων, όλες οι πόλεις στον κόσμο αναζητούν συνεχώς λύσεις και παρεμβάσεις για τη βελτίωση του συστήματος διαχείρισης των αστικών αποβλήτων. Τι πιο φυσικό! Τι πιο επιβεβλημένο!
Αυτό ακριβώς έλεγε και ήταν και το πνεύμα του μνημονίου που έγινε πριν από ακριβώς ενάμιση χρόνο μεταξύ δημάρχου Αθηναίων και δημάρχου Ασπροπύργου. Το λέει άλλωστε και το ίδιο το ρεπορτάζ: «από κοινού διερεύνηση». Αυτή η από κοινού διερεύνηση δεν κατέληξε πουθενά και αυτός είναι ο λόγος που από πέρυσι δεν προχώρησε αυτή η υπόθεση! Δεν βρέθηκε κοινά αποδεκτή λύση και το θέμα έκλεισε. Καμία περαιτέρω ενέργεια, καμία κοινή δράση με το δήμο Αθηναίων!
Πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται! Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση απορρίμματα των Αθηνών να βρεθούν για επεξεργασία -ή όποιο άλλο όρο μπορεί να σκεφτεί κανείς- στο Δήμο Ασπροπύργου. Συνεπώς, οποιαδήποτε αναφορά σε αυτό το ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ θέμα πρέπει να αφήσει παγερά αδιάφορους όλους τους κατοίκους του Ασπροπύργου. Ας μην καμώνονται κάποιοι ότι ανησυχούν από ένα ανύπαρκτο θέμα. Αν το καταλάβουν έχει καλώς. Αν θελήσουν να παίξουν παιχνίδια εντυπωσιασμού -όπως έκαναν παλιότερα- με το θέμα του hot spot θα τους παραπέμψουμε στην κρίση των κατοίκων της πόλης μας που γνωρίζουν το ενδιαφέρον, την ευαισθησία και την υπευθυνότητα αυτής της δημοτικής αρχής.
Αν χρειαστεί, θα επανέλθουμε.
Νικόλαος Ι. Μελετίου, Δήμαρχος Ασπροπύργου

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ