ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Μελετίου: «Βάζουμε τις βάσεις για άλλη μια γόνιμη τετραετία κοινής πορείας προόδου»

«Μαζί με όλους τους πολίτες του Ασπροπύργου θα βάλουμε τις βάσεις για άλλη μια γόνιμη τετραετία κοινής πορείας προόδου» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ασπροπύργου, Νίκος Μελετίου

Προσθέτει ότι : «Ο δήμαρχος πρέπει να αποτελεί όσο γίνεται πιο ενωτικό στοιχείο της τοπικής κοινωνίας, χωρίς διακρίσεις, χωρίς υστεροβουλίες, χωρίς παραγκωνισμούς κοινωνικών ομάδων ή περιοχών»

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του κ. Ν. Μελετίου

Με τις εκλογές του πρώτου γύρου της 26ης Μαΐου, ο λαός του Ασπροπύργου ανακήρυξε την παράταξή “Ασπρόπυργος – Ώρα Ευθύνης πρώτη δύναμη με ποσοστό 48%. Οι ψήφοι που πήρε η Δημοτική μας Παράταξη, είναι υπερδιπλάσιες των ψήφων που πήρε η δεύτερη σε ψήφους Παράταξη. Για την ακρίβεια, η παράταξη “Ασπρόπυργος – Ώρα Ευθύνης” πήρε 7.636 ψήφους και η δεύτερη παράταξη πήρε 23% δηλαδή 3.686 ψήφους. Ίσως να ακούγεται λίγο άδικο, μια Δημοτική Παράταξη με τόσο μεγάλη διαφορά ψήφων να πρέπει να συμμετάσχει σε επαναληπτικές εκλογές. Παρά ταύτα, οφείλουμε όχι απλώς να δεχτούμε χωρίς καμία επιφύλαξη τους δημοκρατικούς κανόνες του εκλογικού συστήματος, αλλά και να δηλώσουμε ότι θεωρούμε την πρόβλεψη του νομοθέτη για δεύτερο γύρο εκλογών απολύτως σωστή.

Στον πρώτο γύρο, οι πολίτες διαλέγουν μεταξύ διαφορετικών ατόμων ακόμα και της ίδιας παράταξης ανάλογα με τις προσωπικές κοινωνικές, επαγγελματικές, μορφωτικές, πολιτιστικές και αισθητικές τους επιλογές. Η αποθέωση του σεβασμού της ατομικότητας και της ιδιαιτερότητας του κάθε ατόμου, που αποτελεί και θεμέλιο της Δημοκρατίας!

Είναι προφανές πως ο νομοθέτης παραπέμπει σε δεύτερο γύρο εκλογών επειδή δίνει – και πολύ σωστά- διαφορετικό νόημα στις εκλογές του πρώτου και του δεύτερου γύρου.

Με απλά λόγια: Στις εκλογικές διαδικασίες του πρώτου γύρου, οι πολίτες είναι αυτοί που καθορίζουν με τις επιλογές Συμβούλων την ποικιλομορφία και αντιπροσωπευτικότητα στη σύνθεση του ανώτατου Οργάνου ενός δήμου, που είναι το Δημοτικό του Συμβούλιο, αυτό που ορίζει τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμόσει η Δημοτική Αρχή. Έχοντας αποφασίσει, λοιπόν, οι πολίτες την πρώτη Κυριακή για το ποιοι θα είναι οι δημοτικοί Σύμβουλοι, την δεύτερη Κυριακή αποφασίζουν μόνον για το ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος.

Είναι προφανές, πως υπάρχει ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στο νόημα των εκλογών της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής

Με άλλα λόγια, οι εκλογές στο δεύτερο γύρο είναι εκλογές σύνθεσης, καθώς ο δήμαρχος πρέπει να αποτελεί όσο γίνεται πιο ενωτικό στοιχείο της τοπικής κοινωνίας, χωρίς διακρίσεις, χωρίς υστεροβουλίες, χωρίς παραγκωνισμούς κοινωνικών ομάδων ή περιοχών.

Συνεπώς, ο δήμαρχος πρέπει να είναι εκείνη η τοπική προσωπικότητα που ο κάθε πολίτης αισθάνεται ότι μπορεί να τον δει και να τον συζητήσει, ασχέτως με το εάν συμφωνεί ή διαφωνεί με κάποια σημεία της πολιτικής του.

Πρέπει να είναι εκείνη η προσωπικότητα που έχει δείξει στην τοπική κοινωνία πως σε σοβαρές κρίσεις, σε σοβαρές δυσκολίες και αντιξοότητες, σε κόντρες και διεκδικήσεις υπέρ των δικαιωμάτων των πολιτών και της πόλης έχει το απαιτούμενο ανάστημα του μαχητή. Πρέπει να είναι εκείνη η τοπική προσωπικότητα που κάνει καθημερινή πράξη την κοινωνική δικαιοσύνη, την προστασία της κοινωνικής συνοχής και το σεβασμό στις ανάγκες του πολίτη. Είμαι βέβαιος, πως κάθε καλοπροαίρετος πολίτης που ζει στον Ασπρόπυργο αναγνωρίζει αυτές τις ιδιότητες στην μέχρι τώρα πορεία μου στα κοινά.

Την Κυριακή στις κάλπες, θα ξανασυναντηθούν οι δρόμοι μας.

Νίκος Μελετίου, Δήμαρχος Ασπροπύργου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ