ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Μενδώνη: Η επιτυχία της Ελευσίνας 2021 αποτελεί υπόθεση εθνικής σημασίας

Αργύρης Οικονόμου: Χαιρετίζουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβερνήσεως, μέσω της αρμόδιας Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού

Στις άμεσες προτεραιότητες της Κυβέρνησης τοποθέτησε η νέα Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, κατα την ομιλία της στην Βουλή

Συγκεκριμένα:

Εξειδικεύοντας κάποια πρώτα έργα, η Λ. Μενδώνη τόνισε: “Η συμπλήρωση, το 2021, των 200 ετών από την επανάσταση του 1821 –χθες Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην σημασία, την οποία η Κυβέρνηση αποδίδει στο συγκεκριμένο γεγονός- αλλά και των 2.500 ετών, το 2020, από την ναυμαχία της Σαλαμίνας, προσφέρουν ιδανικό πλαίσιο για την ανάπτυξη σχετικών πρωτοβουλιών σε κάθε έκφανση της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Το 2021, θα φιλοξενήσουμε για 4η φορά τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της Ευρώπης, την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, στην Ελευσίνα, την γενέτειρα του Αισχύλου, την πόλη που η σύγχρονη ιστορία της είναι συνδεδεμένη με την βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας. Η επιτυχία της Ελευσίνας αποτελεί για μας υπόθεση εθνικής σημασίας”

Έκρουσε όμως και τον κώδωνα κινδύνου, ως προς αυτό το ζήτημα: “Με ευθύνη της προηγούμενης Κυβέρνησης, τόσο στο επίπεδο λειτουργίας του Φορέα όσο και στο επίπεδο των υποδομών, απέχουμε πολύ από το επιθυμητό” είπε. “Ο κίνδυνος, το 2021, η πόλη της Ελευσίνας, λόγω έλλειψης βασικών υποδομών, να μην μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της διοργάνωσης είναι ορατός.”

Αργύρης Οικονόμου: Χαιρετίζουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβερνήσεως, μέσω της αρμόδιας Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κυρίας Λίνας Μενδώνη.

«Θα επιδιώξουμε άμεσα συνάντηση με την Υπουργό, έτσι ώστε να δρομολογηθούν οι απαραιτητες ενέργειες, τόσο στα έργα υποδομής όσο και στις διοικητικές δυσλειτουργίες, όπως αυτές περιγράφηκαν στις προγραμματικές δηλώσεις.» δήλωσε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ελευσίνας

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ