ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Μετά απο 3 χρόνια “καθαρίζεται” το καμμένο ΚΔΑΥ Ασπροπύργου

Στην τελική ευθεία η οριστική απόσυρση των καμένων υλικών από το ΚΔΑΥ Ασπροπύργου, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής .

Χρειάστηκε να περάσουν 3 ολόκληρα χρόνια για τις εν λόγω ενέργειες, με τους κατοίκους του Ασπροπύργου αλλα και γενικότερα του Θριασίου Πεδίου να υπόκεινται τη δυσοσμία και τις εν γένει βαριές περιβαλλοντικές επιπτώσεις της φωτιάς στο ΚΔΑΥ.

Χθες εξεδώθη Δελτίο Τύπου απο την Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής αναφορικά στις καθυστερήσεις αλλα και την τελική δρομολόγηση του της απόσυρσης των τοξικών καμμένων υλικών απο το σημείο.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Την Τρίτη, 08 Μαΐου 2018, εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής η διαγωνιστική διαδικασία ανάδειξης εργολάβου που θα αναλάβει την απόσυρση και διαχείριση των καμένων υλικών της ‘Γενικής Ανακυκλώσεως – Κτηματική Ξενοδοχειακή Α.Ε’ (ΚΔΑΥ Ασπροπύργου), καθώς και την αποκατάσταση του χώρου.

Μετά από παρέλευση τριών σχεδόν ετών, αφού η φωτιά εκδηλώθηκε στις 6 Ιουνίου του 2015, αλλά και δυο διαγωνισμούς, ο πρώτος για την εξεύρεση της χημικής σύστασης και ο δεύτερος για την ανάδειξη του εργολάβου, και αφού υπήρξε επιπλέον καθυστέρηση, εξαιτίας νέου νομού που αφορούσε τα τεχνικά έργα, βρισκόμαστε σήμερα στο τελευταίο στάδιο για την απόσυρση των καμένων, έργο που προβλέπεται να ξεκινήσει εντός του καλοκαιριού του 2018.”

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ