ΤΟΠΙΚΑΧΑΪΔΑΡΙ

Μεταφορά 700 ακόμη μεταναστών και προσφύγων στον Σκαραμαγκά

Περίπου 700 μετανάστες και πρόσφυγες, αναμένεται να μεταφερθούν εντός της ημέρας από το λιμάνι του Πειραιά, προς το κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει.

Όπως τόνισε ο κ. Κυρίτσης, αυτό θα σημαίνει μείωση 25% του αριθμού των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στο λιμάνι. Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, στον Πειραιά βρίσκονται 3.758 πρόσφυγες και μετανάστες.

Το κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, είναι χωρητικότητας περίπου 2.500 ατόμων περίπου,και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η μεταφορά και άλλων ατόμων από το λιμάνι στη συγκεκριμένη δομή.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι το κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, είναι χωρητικότητας περίπου 2.500 ατόμων, και ότι τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η μεταφορά και άλλων ατόμων από το λιμάνι του Πειραιά στη συγκεκριμένη δομή.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι στις δομές φιλοξενίας που είναι πιο οργανωμένοι ελεγχόμενοι χώροι αναμένεται να συνδράμουν και οι εθελοντικές οργανώσεις, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή και στο κέντρο του Σχιστού.

Στους 53.824 ο αριθμός των προσφύγων στη χώρα:

Μεταφορά 700 ακόμη μεταναστών και προσφύγων στον Σκαραμαγκά

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ