ΤΟΠΙΚΑ

Μετρούν ακόμα τις πληγές τους οι κάτοικοι

ImageHandler.ashx-5Από κατοίκους των Δήμων Ιλίου, Φυλής, Περιστερίου, Αχαρνών και Πειραιώς έχουν κατατεθεί οι περισσότερες αιτήσεις για την παροχή του έκτακτου οικονομικού βοηθήματος των 587 ευρώ. Μάλιστα ο Δήμος Ιλίου προχώρησε ήδη στην καταβολή από ίδιους πόρους του βοηθήματος προκειμένου να στηριχτούν οι πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης μετά τις πλημμύρες της προηγούμενης Παρασκευής. Παράλληλα συνεχίζεται η κατάθεση δικαιολογητικών για την καταβολή αποζημίωσης που αφορά φθορές στο σπίτι και την οικοσκευή, που ξεκινά από 1.000 ευρώ και μπορεί υπό προϋποθέσεις να φτάσει περίπου και τα 6.000 ευρώ. Εφόσον πρόκειται για ζημιές σε επαγγελματική στέγη, οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στην Περιφέρεια στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, καθώς θα πρέπει να γίνει καταγραφή από συνεργεία της Περιφέρειας. Τη διενέργεια ένορκης προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν οι αιτίες, καθώς και το αν υπάρχουν ευθύνες για τις πλημμύρες που προκλήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά. Το μεγαλύτερο ύψος βροχής μετρήθηκε στον σταθμό Ανω Λιόσια Πάντως, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών την ημέρα των πλημμυρών, το μεγαλύτερο ύψος βροχής μετρήθηκε στον σταθμό Ανω Λιόσια (77,6 mm το εικοσιτετράωρο της 24ης Οκτωβρίου, ένταση βροχόπτωσης που δεν έχει καταγραφεί την τελευταία πεντηκονταετία. Μάλιστα η μεγαλύτερη ποσότητα νερού «έπεσε» μέσα σε λίγες ώρες, από τις 11 το πρωί έως και νωρίς το απόγευμα.

Μεγάλες ποσότητες βροχής έδειξαν επίσης οι μετρήσεις από τον μετεωρολογικό σταθμό στο Μενίδι (69,8 mm) και στη Μάνδρα (67 mm) την ίδια ημέρα. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε δήμαρχος περιοχής στους πρόποδες της Πάρνηθας, «τα φρεάτια είχαν καθαριστεί αλλά μέσα σε λίγα λεπτά βούλωσαν και πάλι από τα χώματα και τα φερτά υλικά που ήρθαν με τη βροχή από το βουνό».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ