ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με έξοδο από τη Διεθνή Ομοσπονδία απειλείται ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Στο μικροσκόπιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρών Σταυρών/Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ) μπαίνουν πράξεις και παραλείψεις της διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με την ελληνική οργάνωση να απειλείται με αποβολή από την Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρών Σταυρών και Ερυθράς Ημισελήνου ενημέρωσαν, σε συνάντηση που είχαν στην Αθήνα, με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Νίκο Οικονομόπουλο και τα μέλη του κεντρικού ΔΣ, πως η Ομοσπονδία θα αποφασίσει εάν θα θέσει σε καθεστώς αναστολής τον ΕΕΣ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται ως αποτέλεσμα της αδυναμίας της διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να συμμορφωθεί με τα όσα έχουν ζητηθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία.

Συγκεκριμένα, η ελληνική οργάνωση είχε ενημερωθεί από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, πως θα τεθεί εκτός, αν δεν υλοποιήσει τρεις υποχρεώσεις: να προκηρύξει εκλογές στις 3 Ιουνίου 2018, να αλλάξει το Καταστατικό ώστε να μπουν ελεύθερα νέοι εθελοντές και να ξαναγίνουν πάλι εκλογές με το νέο Καταστατικό μέχρι τον Οκτώβριο.

Από τις εκλογές του Ιουνίου εξελέγη το 25μελές ΔΣ του Οργανισμού με πρόεδρο τον Νικόλαο Οικονομόπουλο. Το Διοικητικό Συμβούλιο ήταν μεταβατικό, με περιορισμένη εντολή να προετοιμάσει και να υιοθετήσει το νέο καταστατικό αλλά και να προκηρύξει και να διοργανώσει τις εκλογές.

Το Καταστατικό έπρεπε να είχε κατατεθεί τον Ιούνιο και το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο 2018, να εγκριθεί και από την Καταστατική ΓΣ του ΕΕΣ, ώστε να εγγραφούν νέα μέλη και να γίνουν οι εκλογές μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου 2018, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ