ΤΟΠΙΚΑ

Με αποκλεισμό του Υπουργείου Δημόσιας Tάξης απαντά ο Δήμος Ασπροπύργου

 

dimarxeio aspropirgou 1Στην τακτική συνεδρίαση που έγινε χθες στον Δήμο Ασπροπύργου ένα απο τα θέματα που τέθηκε ήταν το επίκαιρο θέμα της εγκληματικότητας.

Με την έναρξη της συνεδρίασης στην εισήγησή του ο δήμαρχος Νικόλαος Μελετίου αναφερόμενος στα τελευταία κρούσματα παραβατικών συμπεριφορών ανέφερε πως “είμαστε συγκλονισμένοι απο τα γεονότα”. Τα κρούσματα αυτά είπε πως συμβαίνουν κυρίως στην περιφέρεια αλλα τελευταία έχουν αυξηθεί και στο κέντρο της πόλης. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως “δεν στοχοποιύμε πληθυσμιακές ομάδες” ενω πρότεινε προς το σώμα την έγκριση κατεπείγουσας επιστολής προς τον υπουργό δημόσιας τάξης όπου αναφέρεται: “αν δεν εισακουστούμε θα αποκλείσουμε το Υπουργείο”. Ο κος Μελετίου στη συνέχεια συνέστησε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση ενω επεσήμανε πως τα κρούσματα ληστειών πολλαπλασιάστηκαν μετά τις εκλογές.

Παίρνοντας τον λόγο ο κος Γ. Ηλίας είπε πως το πρόβλημα υπήρχε αλλα τελευταία έχει ενταθεί λόγω της οικονομικής κρίσης. “Δεν πρέπει να πετροβολούμε την Αστυνομία” ανέφερε, ενω πρότεινε ο Δήμος να συνάψει συμφωνία με εταιρία φύλαξης – security.

Στην τοποθέτησή του ο κος Μπακάλης είπε πως πρέπει να δούμε τα αίτια που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση ενω τόνισε “Το πρόβλημα δεν λύνεται με ευχές”.

Στην τοποθέτησή του ο κος Παπανικολάου είπε πως οι κάτοικοι νιώθουν ανυπεράσπιστοι και πως δεν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των κατοίκων.

Ο κος Τσόκας ανέφερε πως κανένας δεν μπορεί να υποκαταστήσει το κράτος.

Ο κος Μυλωνάς τόνισε πως “βράζει” η κοινωνία του Ασπροπύργου ενω σημείωσε πως πρέπει να δείξουμε οτι “υπάρχει κράτος”

Στη συνέχεια ο κος Μυλωνάς είπε πως πρέπει να ενεργοποιηθεί η Δημοτική Αστυνομία και τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει πρόβλημα χωρίς λύση.

Ο κος Κώνστας στην Τοποθέτησή του ανέφερε πως η πρόταση για security πατάει σε ένα πραγματικό πρόβλημα σημειώνοντας δε πως “δεν μπορούμε να καθυστερήσουμε άλλο”.

Ο κος Μπουραντάς είπε πως η συναψη συμφωνιας με εταιρια φυλαξης δεν λύνει το πρόβλημα, ενω ο κος Τσοκάνης στην τοποθέτηση του ανέφερε πως πρέπει να υπάρχει λύση των αιτιών για να αντιμετωπιστεί ριζικά το το προβλημα. Συμπήρωσε αναφερόμενος στην κεντρική εξουσία είπε πως “Δεν θέλει να δώσει λύση!”.

Απαντώντας ο Δήμαρχος κος Μελετίου στα περι εταιρίας φύλαξης είπε πως δεν υπάρχει περίπτωση να εγκριθεί απο τις αρμόδιες αρχές καθώς υπάρχει αστυνομικό τμήμα στον Δήμο. Ο κος δήμαρχος ανέφερε πως “η ανέχεια φέρνει την εγκληματικότητα” ενω τονισε χαρακτηριστικά πως το σημαντικό είναι να μην επιχειρήσουν οι κάτοικοι να πάρουν την τύχη στα χέρια τους.

Στο τέλος της συνεδρίασης η οποία διεξήχθη σε κλίμα γενικότερης σύμπνοιας λόγω και της σοβαρότητας των γεγονώτων αποφασίστηκε: Μετά την επίδοση της επιστολής διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό για να δεχθεί αντιπροσωπεία, αν δεν πάρει μέτρα σε μια βδομάδα θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση έξω απο το κτίριο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης με αποκλεισμό του. Η παραπάνω απόφαση ψηφίστηκε ομόφωνα μαζί με τις παρατηρήσεις των συνδυασμών.

Τελειώνοντας επισημαίνουμε πως πραγματικά η κοινωνία βράζει απο τα τελευταία γεγονότα και ας ελπίσουμε οι τελευταίες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα φέρουν αποτελέσμα.

Παρακάτω η σχετική επιστολή

 

dhmos-asp-2
Κλικ για μεγέθυνση

 

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ