ΤΟΠΙΚΑ

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι κάτοικοι για τις ιχθυοκαλλιέργειες στο Πορτο Γερμενο

assets_large_t_11762_54010118Απο το 2011 είναι παρατηρείται η χωροθέτηση στην περιοχή του Πόρτο Γερμενού εγκαταστάσεων ιχθυοκαλλιέργειας. Έπρεπε να περάσουν 4 χρόνια ωστε το παραπάνω γεγονός να γνωστοποιηθεί στους δημότες της Μάνδρας – Ειδυλλίας και ιδιαίτερα των Βιλίων.
Τα παραπάνω είναι μερικά απο αυτά που ελέχθησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την περασμένη Δευτέρα στο δημοτικό κατάστημα των Βιλίων οπου μέσα σε ένταση και αντεγκλήσεις ακούστηκαν πολύ σοβαρά πράγματα με το θέμα.
Στην εισήγησή της η Δήμαρχος κα Ιωάννα Κριεκούκη αφού μετέφερε το ιστορικό της υπόθεσης που χρονολογείται απο το 2011 επέριψε ευθύνες στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Γεωρ. Δρίκου καθως όπως ανέφερε δεν έκανε τίποτα ώστε να εμποδίσει τις αποφάσεις για την εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών στο Πόρτο Γερμενό. Επέριψε επίσης ευθύνες στον Αντιεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κο Ιω. Βασιλείου και στον Δημοτικό Σύμβουλο κο Αθαν. Πανωλιάσκο λέγοντας πως ενω ήξεραν για το θέμα και την εξέλιξή του δεν ενημέρωσαν τη Δημοτική Αρχή.
Η κα Κριεκούκη αναφερόμενη δε στα έγγραφα που κοινοποιήθηκαν προς τον Δήμο το 2015 οπου έκαναν γνωστό το πρόβλημα είπε πως οι υπεύθυνοι υπάλληλοι του Δήμου δεν της κοινοποίησαν αυτά τα σοβαρότατα έγγραφα με αποτέλεσμα να μην έχει η ίδια γνώση για το ζήτημα.  Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ήδη οι υπεύθυνοι υπάλληλοι μετακινήθηκαν απο τις θέσεις τους και μολις έλαβε γνώση του γεγονότος συγκάλεσε εντός τεσσάρων ημερών Δημοτικό Συμβούλιο στην περιοχή των Βιλίων ωστε να έχουν άμεση ενημέρωση οι δημότες της περιοχής.
Στη συνέχεια της συζήτησης τον λόγο πήραν επικεφαλής μαζικών φορέων και συλλόγων οι οποίοι στις τοποθετήσεις τους ανέφεραν πως πρέπει να αντιμετωπιστεί συλλογικά το θέμα μέσω νομικών προσφυγών πράγμα που η Δημοτική Αρχή είχε προτείνει. Σε άλλο σημείο της συνεδρίασης παίρνοντας τον λόγο ο κος Αθαν. Πανωλιάσκος αντέκρουσε τα επιχειρήματα της κας Κριεκούκη για το πρόσωπό του λέγοντας πως η συμμετοχή του στην αντιπεριφέρεια είναι καθαρά εθελοντική και δέν ενημέρωση για όλα τα θέματα.
Σημειώνουμε εδώ οτι στη συνεδρίαση ακούστηκε πολλές φορές το όνομα του πρώην Δημάρχου κου Δρίκου ο οποίος απουσίαζε απο τη συνεδρίαση. Πριν τη συνεδρίαση αυτή μοιράστηκε φυλλάδιο απο τον συνδυασμό του κου Δρίκου το οποίο επέρριπτε ευθύνες στην νην Δημοτική Αρχή το οποίο η κα Κριεκούκη το χαρακτήρισε κατάπτυστο.
Στο τέλος της συνεδρίασης σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και οι Φορείς αποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις, προσφυγή στη δικαιοσύνη ωστε να αποτραπεί η εγκατάσταση ιχυθοκαλλιεργειών στο Πόρτο Γερμενό.
Τελειώνοντας πιστεύουμε πως η περιοχή του Πορτο Γερμενού πρέπει να διαφυλαχθεί ως “κόρη οφθαλμού” καθως δεκάδες χιλιάδες κόσμου -κυρίως το καλοκαίρι- επισκέπτονται αυτόν τον εξαιρετικό φυσικό χώρο. Ελπίζουμε να ευοδώσουν οι κινητοποιήσεις της Δημοτικής Αρχής των Φορέων και των Συλλόγων.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ