ΤΟΠΙΚΑΜΑΝΔΡΑ

“Με πράξεις και όχι λόγια η Διοίκηση του Δήμου επιλαμβάνεται της ασφάλειας των εργαζομένων του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας”

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής στον Σύλλογο εργαζομένων στους ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μάνδρας – Ειδυλλίας

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η Τοπική Αυτοδιοίκηση υφίσταται αιματηρές περικοπές πόρων, όπως άλλωστε το ίδιο συμβαίνει και με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Σε αυτές τις συνθήκες, ο Δήμος μαζί με τους εργαζόμενους, καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες, δίνοντας καθημερινά μάχες για να διατηρηθεί ο Δήμος καθαρός σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.
Ο αγώνας αυτός δεν γίνεται σε καμία περίπτωση εις βάρος της ασφάλειας των εργαζομένων. Ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας προτάσσει την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας και κατά την αποκομιδή των απορριμμάτων ως βασική προτεραιότητα.
Παρά το γεγονός ότι παραλάβαμε και χρησιμοποιούμε ένα γερασμένο στόλο οχημάτων (απορριμματοφόρα, φορτηγά κλπ), έχουμε από το 2015 ξεκινήσει ένα πρόγραμμα συστηματικής συντήρησης και αντικατάστασής του. Επίσης επεξεργαστήκαμε και εφαρμόζουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με συγκεκριμένες δράσεις, που στόχο έχει την συνεχή βελτίωση της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.
Συγκεκριμένα:
• Έχουμε προγραμματίσει διαγωνισμό για προμήθεια οχημάτων ύψους 500.000 ευρώ, που δημοπρατείται άμεσα.
• Δίνουμε καθημερινά την μάχη της σωστής και ασφαλούς συντήρησής τους. Για το 2015 ο προϋπολογισμός του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας για ανταλλακτικά και συντηρήσεις αυτοκινήτων ανήλθε στο ποσό των 130.000 ευρώ και για το πρώτο εξάμηνο του 2016 ανήλθε στο ποσό των 60.663,61 ευρώ.
• Προσελήφθη Τεχνικός Ασφαλείας για τον έλεγχο της ασφάλειας των εγκαταστάσεων και των τεχνικών μέσων με κόστος 11.000 ευρώ ετησίως. Με την καθοδήγησή του πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια στους εργαζόμενους του Δήμου για την ασφάλεια της εργασίας, τα μέτρα υγιεινής και την πρόληψη των ατυχημάτων και έχουν δοθεί οδηγίες στους εργαζόμενους για την εφαρμογή των ανωτέρω
• Έχει προσληφθεί Γιατρός Εργασίας για τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και τον ιατρικό έλεγχο των εργαζομένων με σύμβαση κόστους 3.833 ευρώ ετησίως. Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για τον εμβολιασμό των εργαζομένων και άμεσα θα αρχίσει ο εμβολιασμός.
• Έχουν αγορασθεί και διανεμηθεί στους εργαζομένους ειδικά μέσα ατομικής προστασίας όπως γάντια, υποδήματα ασφαλείας, γαλότσες, φόρμες κλπ συνολικής αξίας 13.796,44 ευρώ
• Έχουν γίνει απολυμάνσεις σε χώρους εργασίας και κτιρίων συνολικής αξίας 4.415,00 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν απτή απόδειξη της βούλησης του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας και προσωπικά της Δημάρχου Γιάννας Κριεκούκη για τη συνεχή βελτίωση της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων αλλά και της αποτελεσματικότερης προσφοράς προς τους συμπολίτες μας. Οι Δημότες μας και οι εργαζόμενοι του Δήμου διαπιστώνουν αναμφισβήτητα τη διαφορά με το χθες. Παρόλα αυτά δεν επαναπαυόμαστε. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για ακόμη καλύτερες συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής των εργαζομένων – συνεργατών μας.
Όσοι επενδύουν στην εκμετάλλευση δυσάρεστων εργατικών ατυχημάτων, αποδεικνύουν τον ακραίο τυχοδιωκτισμό τους, που υποκρύπτει μόνο πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες.
Εμείς προτιμάμε το δρόμο της καθημερινής υποστήριξης και του ειλικρινούς ενδιαφέροντος για τους εργαζόμενους. Ενδιαφέρον που έμπρακτα αποδεικνύουμε.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ