ΕΛΛΑΔΑ

Με πτώση 6,25% έκλεισε το Χρηματιστήριο

xaa1Δραματική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η χρηματιστηριακή αγορά η οποία συνέχισε για δεύτερη συνεδρίαση να καταγράφει μεγάλη πτώση, με τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη να σημειώνει απώλειες 11,62%, στις δύο τελευταίες ημέρες. Ενδοσυνεδριακά η πτώση έφθασε το 10% για να περιοριστεί προς το τέλος των συναλλαγών με την αγορά να κλείνει στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Ιουλίου του 2013.
Συνεχίστηκε και σήμερα για δεύτερη ημέρα η αποεπένδυση ξένων funds τα οποία ανησυχούν για τα σχέδια εξόδου της Αθήνας από το πρόγραμμα διάσωσης και για το ενδεχόμενο πιθανής αλλαγής πολιτικής, με αφορμή και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το Φεβρουάριο που ενδέχεται να οδηγήσει σε πρόωρες εθνικές εκλογές και σε μία παρατεταμένη πολιτική παράλυση. Η αγορά επηρεάσθηκε καταλυτικά και από την εκτίναξη των 10ετών ελληνικών ομολόγων στο 7,6% και σε αυτά ήλθε να προστεθεί και η επιδείνωση του κλίματος στις διεθνείς αγορές με το δείκτη Dow Jones να καταγράφει στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης απώλειες άνω του 2%, λόγω των ανησυχιών για αναβίωση της ευρωπαϊκής κρίσης.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 888,93 μονάδες σημειώνοντας πτώση 6,25%. Είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίαση της 31ης Ιουλίου του 2013 (884,60 μονάδες). Από τις αρχές του 2014 ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει πτώση 23,54%.
Αρχικά η αγορά προσπάθησε να αντιδράσει ανοδικά κινούμενη έως τις 956,02 μονάδες(+0,82%) για να εκδηλωθούν μαζικές πωλήσεις στη συνέχεια που «βύθισαν» τον δείκτη έως τις 852,87 μονάδες με την πτώση να προσλαμβάνει δραματικές διαστάσεις φθάνοντας έως το 10,05%.
Η αξία των συναλλαγών κατέγραψε μεγάλη άνοδο, γεγονός ιδιαίτερα αρνητικό γεγονός και ανήλθε στα 263,04 εκατ. ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ