ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με 5ετές ομόλογο δοκιμάζει τις αγορές η Ελλάδα

Σε έκδοση 5ετούς ομολόγου προχωρά το ελληνικό Δημόσιο, δοκιμάζοντας τις αγορές χρέους για πρώτη φορά από το 2014.

Στόχος είναι η άντληση 3-4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το βιβλίο προσφορών έχει ανοίξει και η δημοπρασία θα ολοκληρωθεί αύριο Τρίτη.

Η έξοδος στις αγορές θα γίνει με δύο επιμέρους ενέργειες: Πρώτον η Ελλάδα επανεκδίδει παλαιότερο πενταετή τίτλο, που κανονικά εκπνέει το 2019, και δεύτερον εκδίδει και νέους τίτλους που θα λήξουν το 2022.

Σύμφωνα με τους όρους της έκδοσης που δημοσιεύτηκαν από το Χρηματιστήριο Αθηνών, η ανταλλαγή των παλαιότερων ομολόγων θα γίνει μόνον εφόσον οι νέοι τίτλοι δημοπρατηθούν με ικανοποιητικό επιτόκιο και αποφέρουν ικανοποιητικό ποσό στα δημόσια ταμεία.

Η επιτυχία του εγχειρήματος θα κριθεί από το ύψος του επιτοκίου. Στόχος της Αθήνας είναι να πετύχει επιτόκιο λίγο κάτω από το 4,95% που είχε καταγραφεί στην αντίστοιχη έκδοση του 2014, επί κυβερνήσεως Σαμαρά.

Ως ανάδοχους για τη διαχείριση της έκδοσης το Δημόσιο προσέλαβε έξι μεγάλες τράπεζες με διεθνή παρουσία, τις BNP, Bank of America Merrill Lynch, Citi, Deutsche Bank και HSBC.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ