ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για: Πολιτική σκευωρία, η υπόθεση να διερευνηθεί από τη Βουλή

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο OPEN αναφερόμενος σε όλες τις εξελίξεις, με πρώτες αυτές γύρω από την υπόθεση Novartis και την επιστολή του αντεισαγγελέα εφετών Γιάννη Αγγελή. Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η υπόθεση αυτή να διερευνηθεί από την επόμενη βουλή.

«Δεν είναι καινούργια αυτά τα γνωρίζαμε καιρό. Εμπλέκει δύο υπουργούς σε μία πολιτική σκευωρία. Δέκα άνθρωποι στοχοποιήθηκαν, διασύρθηκαν. Οι καταγγελίες είναι σοβαρές, από την στιγμή που εμπλέκονται πολιτικοί η υπόθεση αυτή θα φτάσει στην επόμενη βουλή. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν. Και ο Τσίπρας το ξέρει.  Δύο υπουργοί υπάρχουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ και στην δεσμευσή του για επαναδιαπραγμάτευση των πλεονασμάτων.

«Από την πρώτη στιγμή μιλήσαμε,  από το 2016  την ανάγκη να υπάρχει ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής, λιγότεροι φόροι, περισσότερη ανάπτυξη. Άλλα τα έσοδα με ανάπτυξη 2% και άλλα με 4%. Οι δαπάνες που μπορούμε να συμμαζέψουμε είναι συγκεκριμένες. Το ζητούμενο είναι ποιος μπορεί να φέρει την ισχυρή ανάπτυξη στη χώρα.  Ο προϋπολογισμός του 2020 θα συμπεριλαμβάνει τις μειώσεις φόρων που έχουμε δεσμευθεί. Έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να πείσουμε τις Βρυξέλλες για μείωση των πλεονασμάτων. Υπάρχει μεγάλη αξιοπιστία της ΝΔ στις Βρυξέλλες ως μια πολιτική δύναμη που τιθάσευσε τον λαϊκισμό, μου δίνει αυτό το δικαίωμα να πάω στις Βρυξέλλες και να διαπραγματευθώ. Ακόμα και οι αγορές φαίνεται ότι δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ΝΔ. Αυτό βοηθάει το συνολικό μας αφήγημα. Αν κάτι μας διαφοροποιεί  από προηγούμενες αντιπολιτεύσεις είναι ότι είμαστε φειδωλοί στις δεσμεύσεις μας» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση με αφορμή την προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να τον ταυτίσει με την ισοπέδωση των κοινωνικών δικαιωμάτων του πολίτη.

«Ναι, θα έρθουμε σαν οδοστρωτήρας να σαρώσουμε τα εμπόδια για την γραφειοκρατία. Στα fake news τους γιατί δεν αναφέρονται στην επιμονή που δείχνω οι εργαζόμενοι να ειναι συμμέτοχοι στην επιτυχία της επιχείρησης. Δεν την αναφέρουν γιατί τους χαλάει τη σούπα.

Είναι ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που προτείνει η ΝΔ. Θέλουμε οι εργαζόμενοι να είναι ικανοποιημένοι και καλά αμειβόμενοι. Θα απαιτήσω από τους επιχειρηματίες να επιστρέψουν εταιρικές καταθέσεις από το εξωτερικό» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ.Μητσοτάκης ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση στο δημόσιο τομέα. «Δε θα γίνει καμία απόλυση στο δημόσιο τομέα. Θα υπάρχει προφανώς αξιολόγηση, όχι τιμωρητική αλλά επιβράβευσης των καλύτερων. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θέλουν την αξιολόγηση γιατί είναι άξιοι συμπολίτες μας. Μπορούμε να ξεφύγουμε από την αναλογία  ένα προς πέντε. Αν η οικονομία αναπτυχθεί θα κάνουμε περισσότερες προσλήψεις . Αλλά θα κάνουμε εκεί που χρειάζεται. Θα κάνουμε προσλήψεις στο δημόσιο, αλλά θα προσλαμβάνουμε εκεί που υπάρχει ανάγκη όχι πολιτικούς πελάτες. Δε θα κάνουμε εκεί που δεν χρειάζονται. Είναι ζήτημα προτεραιοτήτων . Εκεί που έχουμε ανάγκη θα κάνουμε προσλήψεις εξιδεικευμένου προσωπικού» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Καταλαβαίνω την ψυχολογική κατάσταση που έχει περιέλθει ο κ.Τσίπρας μετά την ήττα τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού στην συνέντευξή του στον Alpha για τον Γιάννη Στουρνάρα. «Άλλα περίμενε και άλλα ήρθαν. Όμως δεν μπορεί ο κ.Τσίπρας να μιλάει έτσι για τον κεντρικό τραπεζίτη. Με το να ψελλίζει ο κ.Τσίπρας μία συγγνώμη για τα αίσχη που έγιναν στη Βουλή τις τελευταίες μέρες δεν διασώζεται» επεσήμανε.

«Έχω εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο εγγυητής της συνταγματικής τάξης και ο ίδιος είναι ένας έγκριτος συνταγματολόγος. Έχω εμπιστοσύνη για το τι θα κάνει μεταξύ 1-7 Ιουλίου» ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης σε σχέση με τις αλλαγές στην δικαιοσύνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την πρόθεσή του να καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο, όπως αυτό είναι σήμερα και ξεκαθάρισε ότι η πάταξη της ανομίας είναι πρώτη του προτεραιότητα.

Για την τουρκική προκλητικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν πιστεύει στην ύπαρξη ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία.

«Η διάθεσή μου είναι να δημιουργήσω μία καλή σχέση με τον κ.Ερντογάν. Χρειάζονται όμως κινήσεις καλής θέλησης από την Τουρκία. Υπό προϋποθέσεις θεωρώ ότι είναι ώριμη για να κάνει τέτοιες κινήσεις όπως η θεολογική σχολή της Χάλκης. Θέλω να υπάρχει ένας απευθείας διάλογος με την Τουρκία. Συνάντηση θα γίνει με τον κ.Ερντογάν αλλά θα είναι καλά προετοιμασμένη» τόνισε.

Πρέπει να υπάρξει μία μεγάλη επικοινωνιακή εκστρατεία κατοχύρωσης της ελληνικότητας της Μακεδονίας για να αναδείξουμε την Μακεδονία μας ως πόλο εξωστρέφειας σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έστειλε μήνυμα προς την Αλβανία.

«Το μήνυμα που έχω στείλει στην Αλβανία είναι ότι θα υπάρξουν κυρώσεις και στις διμερείς μας σχέσεις. Πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα στην μειονότητά μας» επεσήμανε.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στα κόμματα που δεξιά της ΝΔ:  «Το μοναδικό ανάχωμα στην ναζιστική δεξιά ήταν η ΝΔ  . Ο σκοπός μου είναι η περαιτέρω συρρίκνωση των κομμάτων στα δεξιά της ΝΔ. Μακάρι στην επόμενη βουλή να μην μπει ούτε η Χρυσή Αυγή ούτε το κόμμα του κ.Βελόπουλου. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι η ψήφος στην ΝΔ είναι ο μοναδικός τρόπος για να αλλάξουν τα πράγματα. Πιστεύω ότι οι συμπολίτες μας που ψήφισαν κόμματα δεξιά της ΝΔ θα το ξανασκεφτούν» ξεκαθάρισε ο κ.Μητσοτάκης.

«Δεν είναι δουλειά μου το πώς θα διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ την ήττα του. Σίγουρα θα επιδιώξω πάντως την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Ενδεχομένως να υπάρχουν ζητήματα στα οποία να μπορεί να υπάρξει ευρύτερη συναίνεση. Όπως για παράδειγμα η ψήφος των ομογενών. Είμαι περίεργος για το πώς θα αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό. Αν με ρωτάτε όμως αν στο κορμό των επιλογών μας θα συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το πιστεύω αλλά δεν με ενδιαφέρει κιόλας.

Ή θα έχουμε ισχυρή εντολή ή θα μπούμε σε περιπέτειες» επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης, σε σχέση με τη δυνατότητα ευρύτερων συναινέσεων.

Υπάρχουν πολλές βραδυφλεγής βόμβες από αυτή την κυβέρνηση και θα πρέπει να εξουδετερωθούν επεσήμανε .
«Δεν έχω πολλά πράγματα να πω με τον κ.Τσίπρα. Συνομιλώ με τον λαό. Τα περί οικογενειοκρατίας τα έχουμε ακούσει στο παρελθόν και είδαμε τελικά το αποτέλεσμα των εκλογών. Δεν ξέχασαν τίποτα και δεν έμαθαν τίποτα είναι το συμπερασμά μας» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

«Σε πέντε περιφέρειες στις ευρωεκλογές η ΝΔ δεν ήταν πρώτη. Στις τρεις από αυτές θα είμαι υποψήφιος. Στο δυτικό τομέα της  Αθήνας, στην Αχαία και στη Β Πειραιά» ανακοίνωσε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο κ.Μητσοτάκης μάλιστα αποκάλυψε ότι έχει έτοιμη την σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου,με ενδεχομένως καθόλου θέσεις αναπληρωτών . «Η θέση του αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης για την διαφάνεια καταργείται και δημιουργείται μία ανεξάρτητη αρχή ελέγχου. Έχω αποφασίσει για το ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών. Έχω αποφασίσει για την κυβέρνηση. Δεν υπάρχουν πασπαρτού, υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν μία συγκεκριμένη δουλειά. Δε θα πω παραπάνω ούτε για το ψηφοδέλτιο επικρατείας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει, δεν υπάρχει προεξοφλημένο αποτέλεσμα» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ