ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν θα στηρίξουμε νέα μέτρα

“Η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα έχει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: Μην υπολογίζεις σε εμάς για να διασώσεις την κυβέρνησή σου”.

Τα παραπάνω επισημαίνει το Bloomberg σε δημοσίευμά του με αφορμή την συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Bloomberg TV.

“Αυτά τα δημοσιονομικά μέτρα είναι το κόστος που δυστυχώς πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα για την ανικανότητα της κυβέρνησής της. Ο κ. Τσίπρας μας έχει φέρει σε αυτό το χάλι. Ισχυρίζεται ότι έχει μια σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για αυτό εξαρτάται από τον ίδιο να φέρει αποτελέσματα”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η κυβέρνηση Τσίπρα έχει μπλεχθεί σε συζητήσεις με τους πιστωτές, προσπαθώντας να πετύχει μια συμφωνία για το πακέτο μέτρων και οικονομικών μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η κυβέρνηση να λάβει στο πλαίσιο της αξιολόγησης, ώστε να απελευθερώσει περισσότερα δάνεια.

Μόλις επιτευχθεί η συμφωνία, τα μέτρα θα χρειαστούν έγκριση από τη Βουλή των 300 εδρών, όπου ο κυβερνητικός συνασπισμός του Α. Τσίπρα έχει πλειοψηφία μόλις τριών εδρών.

Στο δημοσίευμά του το Bloomberg αναφέρει ότι η στάση του Κ. Μητσοτάκη σημαίνει πως εάν ο Α. Τσίπρας βρεθεί αντιμέτωπος με μια αποστασία από τους βουλευτές του, δεν μπορεί να υπολογίζει σε σανίδα σωτηρίας από την αντιπολίτευση, όπως όταν πέρασε το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο του 2015.

“Η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές έτσι ώστε να αποκτήσει μια καλύτερη κυβέρνηση που θα αναλάβει την κυριότητα των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για να βγαλει την Ελλάδα από αυτό το χάλι”, δήλωσε ο Κ. Μτσοτάκης.

Στη συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Bloomberg από τις Βρυξέλλες όπου βρέθηκε για την συνάντηση των ηγετών των συντηρητικών πολιτικών κομμάτων της ΕΕ, δήλωσε πως “δεν έχω τρόπο να εξαναγκάσω πρόωρες εκλογές. Ωστόσο είμαι πεπεισμένος ότι αν συνέβαιναν, θα τις κερδίζαμε”.

Η Νέα Δημοκρατία θα θέσει σε εφαρμογή ένα επιθετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και θα αποφύγει τις υποσχέσεις που δεν μπορεί να κρατήσει, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη. Θα δημιουργήσει μια ανταγωνιστική οικονομία με χαμηλότερους φόρους, θα επιδιώξει μεταρρυθμίσεις, που θα στείλουν ένα μήνυμα ότι “η Ελλάδα είναι ανοιχτή για business”, δήλωσε.

Στο δημοσιονομικό μέτωπο, το κόμμα προσπαθεί να πείσει τους πιστωτές ότι χρειάζονται χαμηλότεροι στόχοι πρωτογενούς πλεονάσματος. Ενώ υπάρχει ακόμη λίπος στο δημόσιο τομέα, “δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα χρειάζεται χαμηλότερους φόρους”, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη.

“Ακόμη κι αν ολοκληρωθεί η β΄ αξιολόγηση, η Ελλάδα θα σέρνει τα πόδια της. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη για να προσελκυστούν ξένες επενδύσεις, διότι έχουμε μία κυβέρνηση που είναι σε αυτή την ιδιόμορφη κατάσταση. Πρέπει να εφαρμόσει ένα φιλελεύθερο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στο οποίο δεν πιστεύει”, τόνισε.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ