ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Επέκταση των self test σε λιανεμπόριο, μεταφορές και διανομείς

Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της χρήσης των self test εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Θεωρώ ότι το ξεκίνημα των self-test απεδείχθη ιδιαίτερα επιτυχημένο και πιστεύω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές, πρώτα και πάνω απ’ όλα, στους εκπαιδευτικούς, στις οικογένειες των μαθητών που στήριξαν αυτή την τολμηρή πρωτοβουλία της πολιτείας», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση, τονίζοντας το πόσο μπορούν να συμβάλουν τα test στον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού.

«Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι εντοπίσαμε 613 μαθητές και καθηγητές -ως επί το πλείστον- ασυμπτωματικούς, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στο self-test. Έμειναν σήμερα στο σπίτι τους, δεν εξέθεσαν τους συμμαθητές τους και τους συναδέλφους τους σε κίνδυνο μετάδοσης του ιού», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ανακοίνωσε ότι η χρήση των self-test θα επεκταθεί σύντομα και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, ώστε να εντοπίζονται εγκαίρως τα θετικά κρούσματα.

«Και αυτή είναι η μεγάλη χρησιμότητα αυτού του νέου εργαλείου ανίχνευσης του ιού το οποίο έχουμε πια στη διάθεσή μας και γι’ αυτό και το μέτρο αυτό θα επεκταθεί πολύ σύντομα, στο τέλος αυτής της εβδομάδος, στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές, σε εργαζόμενους οι οποίοι μεταφέρουν φαγητό. Και, επίσης, να επισημάνω και το γεγονός ότι στο δεύτερο διαγωνισμό για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων επιπλέον self-test συμμετέχουν πολλές περισσότερες εταιρείες απ’ όσες συμμετείχαν στον πρώτο διαγωνισμό. Άρα, εκτιμώ ότι και το κόστος της σχετικής προμήθειας θα είναι χαμηλότερο», εξήγησε ο πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε ότι τα πρώτα στοιχεία δικαιώνουν την επιλογή της κυβέρνησης και ότι είναι αναγκαίο να αξιοποιηθεί αυτό το πρόσθετο εργαλείο, παράλληλα με την εντατικοποίηση των μοριακών και rapid-test.

«Tα self-test δεν είναι υποκατάστατο για τα μοριακά τεστ και για τα rapid test τα οποία δρομολογεί οργανωμένα η πολιτεία. Είναι ένα πρόσθετο εργαλείο το οποίο έχουμε στη διάθεση μας και το οποίο σε επίπεδο πληθυσμού μπορεί να μας δώσει ένα σημαντικό πρόσθετο όπλο για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού», κατέληξε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ