ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η αξιολόγηση «ανοιγοκλείνει» – έρχονται νέα μέτρα στη Βουλή

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργός και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη διαπραγμάτευση, το χρέος και τα μέτρα ενόψει της ψήφισης των εκκρεμών προπαιτουμένων σήμερα Παρασκευή στη Βουλή.

Η τρίτη αξιολόγηση ανοιγοκλείνει κι έρχονται νέα προαπαιτούμενα στη Βουλή με εκπρόθεσμες τροπολογίες σε άσχετο νομοσχέδιο

Ο κ. Μητσοτάκης προέβλεψε ότι η αξιολόγηση τελικά θα κλείσει, αλλά με βαρύ κόστος για τους ήδη επιβαρημένους πολίτες και τεράστιο κόστος για την οικονομία, ζητώντας από τον πρωθυπουργό την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για να δοθεί στους πολίτες η ευκαιρία να αποφασίσουν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για μέτρα τα οποία ψηφίζονται ασμένως στη Βουλή από τη συμπολίτευση χωρίς κανένα αποτέλεσμα και που δεν σταματούν να έρχονται.

«Προαπαιτούμενα δεν έχουμε πλέον μόνο πριν αλλά και μετά τη συμφωνία! Με μια κυβέρνηση που αδυνατεί να διαπραγματευθεί γιατί δεν διαθέτει απολύτως καμιά αξιοπιστία, και γιατί ο επαίτης παίρνει μόνο αυτά που του δίνουν. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η κυβέρνηση θα πάρει ό,τι της δώσουν σε μια διαπραγμάτευση στην οποία θα κάνει ό,τι της ζητήσουν γιατί είναι θεατής» τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι διέψευσε τις ανεδαφικές ελπίδες που επιπόλαια δημιούργησε. «Δεν εκπλήρωσε ούτε μία από τις αναρίθμητες υποσχέσεις που έδωσε. Ψήφισε αλλεπάλληλα μέτρα λιτότητας και τώρα έχει κλειστεί μέσα στα τείχη της εξουσίας» τόνισε.

«Τι μας έλεγε ο κ. Τσίπρας πέρυσι το φθινόπωρο, μιλώντας όχι γενικώς και αορίστως, αλλά θέτοντας συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα; Είχε ορίσει ως άμεσους στόχους: πρώτον το κλείσιμο της αξιολόγησης, δεύτερον την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και τρίτον τη ρύθμιση του χρέους. Η κυβέρνηση έχει σήμερα χάσει και τους τρεις στόχους που η ίδια είχε θέσει. Και μαζί της, αυτό είναι το δυστύχημα, χάνει και η χώρα» επισήμανε.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, η ίδια Κυβέρνηση που στον προϋπολογισμό του ’17 προέβλεπε ανάπτυξη 2,7%, τώρα μιλάει για 1,8%, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις για ακόμα χαμηλότερα, όπως η πρόσφατη μελέτη του ΟΟΣΑ για 1,1%. «Η ποσοτική χαλάρωση – ο δεύτερος μεγάλος στόχος –μοιάζει επίσης να απομακρύνεται. Έπρεπε να έχουμε μπει στην ποσοτική χαλάρωση από τον Μάρτιο του 2015 και θα είχαμε μπει αν δεν είχε μεσολαβήσει η περιπέτεια του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε.

«Τα γεγονότα μας δικαιώνουν. Η χώρα πρέπει να βγει από το αδιέξοδο που την έχουν βάλει η ανικανότητα και ο λαϊκισμός. Η κυβέρνηση, οχυρωμένη στην εξουσία της, επιμένει σε πολιτική καμένης γης. Όμως μόνο μια αξιόπιστη κυβέρνηση, προσηλωμένη στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, μπορεί να ανακτήσει την χαμένη αξιοπιστία της χώρας. Να διεκδικήσει από τους εταίρους της να κάνουν πράξη αυτά για τα οποία έχουν δεσμευθεί από το Νοέμβριο του 2012 για το χρέος. Αλλά κυρίως να βάλει μπροστά τις μηχανές της ανάπτυξης, να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει νέες δουλειές» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ