ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Σε κώμα η ΝΔ – Μεϊμαράκης: Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε

E53FA862FC0FBCE9DC2B81CEABDD1492

Συνεχίζουν και σήμερα , με νέες δηλώσεις, το άτυπο μεταξύ τους debate οι δύο μονομάχοι για την προεδρία του κόμματος

Λίγες ώρες πριν την τελική αναμέτρηση  οι δύο υποψήφιοι για την αρχηγία της ΝΔ δίνουν το στίγμα τους. Ο μεν Κυριάκος Μητσοτάκης, αισιόδοξος για το αυριανό αποτέλεσμα – «το ρεύμα είναι με το μέρος μου»  δήλωσε σήμερα χαρακτηριστικά – εκτιμά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανησυχεί πολύ αν εκλεγώ πρόεδρος της ΝΔ. Μην ξεχνάμε ότι οι εκλογές κρίνονται στο μεσαίο χώρο».

Αναφερόμενος στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι «το κόμμα είναι σε κώμα. Αν καταφέρω να κερδίσω θα έχω ισχυρή εντολή να ανανεώσω τη ΝΔ. Το δίλημμα είναι στασιμότητα ή δημιουργική ανανέωση».

Για τον κύριο Μητσοτάκη «το ζήτημα δεν είναι η ενότητα αλλά η ανανέωση», καθώς θεωρεί ότι θέμα διάσπασης δεν τέθηκε ποτέ για το κόμμα.

«Η ΝΔ έχει μια σειρά από στελέχη που ποτέ δεν κατάλαβα τι κάνουν, θα αξιοποιηθούν», προσέθεσε, ξεκαθαρίζοντας πάντως: «Δεν έχω την υποχρέωση να συνεργαστώ με όλους».

Σχολιάζοντας την κριτική που δέχεται περί «οικογενειοκρατίας» τόνισε: «Είμαι από 15 χρονών στην ΝΔ. Αν ήθελα να είχα πολιτευτεί λόγω του ονόματός μου πριν τα 36 θα το είχα κάνει».

Προανήγγειλε τέλος τη διενέργεια συνεδρίου – ενδεχομένως και έκτακτου – σε μικρό χρονικό διάστημα, το οποίο θα επιλέξει και νέο γραμματέα του κόμματος.

Από πλευράς του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εκφράζει την αισιοδοξία ότι «και στον δεύτερο γύρο οι φίλοι της ΝΔ θα επιβεβαιώσουν κατά πλειοψηφία την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου», ενώ επανέλαβε – αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα – την πάγια θέση του:

«Δεν θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής θα είναι η ΝΔ. Και όλοι μαζί θα πειθαρχήσουμε στη βούληση των ψηφοφόρων», τονίζοντας περαιτέρω ότι  «όλοι μαζί, ενωμένοι, θα ξεκινήσουμε την προσπάθεια για την οργανωτική και ιδεολογική ανασυγκρότηση της παράταξής μας» και «θα δώσουμε τη μάχη στη Βουλή, αλλά και στην κοινωνία, κοντά στους πολίτες, για να ανατρέψουμε την πολιτική της κυβέρνησης που δημιουργεί νέα αδιέξοδα».

Για τον κύριο ΜεΪμαράκη ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ «θα πρέπει να μπορεί να συνθέτει απόψεις και προτάσεις», «να προχωρήσει στην εκ βάθρων ανανέωση της παράταξης, σε ιδέες και πρόσωπα, με αξιοκρατία και δημοκρατικές διαδικασίες», και «να διαθέτει τις οργανωτικές γνώσεις για να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες αλλαγές στην ανασυγκρότηση του κόμματος».

Σημειώνει εξάλλου ο υποψήφιος πρόεδρος, ότι εφόσον την Κυριακή το βράδυ είναι ο νικητής, θα προβεί  άμεσα σε αλλαγές σε δύο άξονες. Σε θεσμικό επίπεδο, σημειώνει, «θα προχωρήσουμε άμεσα στην αναδιοργάνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ώστε να ασκήσουμε άμεσα με δυναμικό και αξιόπιστο τρόπο τον θεσμικό μας ρόλο ως αξιωματική αντιπολίτευση». Σε κομματικό επίπεδο, συμπληρώνει, «θα ξεκινήσουν αμέσως οι διαδικασίες για την οργανωτική ανασυγκρότηση και τη διεξαγωγή του συνεδρίου μας», μέσα από το οποίο η βάση της ΝΔ θα αποφασίσει «πώς θα προχωρήσουμε την ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες, ώστε να αποκαταστήσουμε τη σχέση μας με την κοινωνία».

Τονίζει, επίσης, ότι η ΝΔ ήταν έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης και τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 και διαβεβαιώνει πως «είμαστε και τώρα έτοιμοι, όποτε χρειαστεί, να δώσουμε με επιτυχία τη μάχη των εκλογών και να κυβερνήσουμε».

Τέλος, αναφέρει ότι «δεν πρόκειται να ψηφίσουμε περικοπές συντάξεων και αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, όπως αποφασίσαμε πρόσφατα στην ΚΟ», διότι εμείς πιστεύουμε σε ένα άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής, που δημιουργεί ανάπτυξη», ενώ αναφερόμενος στην ανάγκη συνεννόησης των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, στην οποία είχε αναφερθεί ο ίδιος, σημείωσε πως ο τρόπος συνεννόησης και συνεργασίας των κομμάτων προσδιορίζεται σε θεσμικό επίπεδο από το Σύνταγμα, ενώ σε κομματικό επίπεδο η ΝΔ απόδειξε το πώς αντιλαμβάνεται τη συνεργασία, το καλοκαίρι, «όταν βάλαμε πλάτη για να αποτρέψουμε τη χρεοκοπία της χώρας».

Ετικέτες

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of
Close
Close