ΤΟΠΙΚΑ

Μια ανεκμετάλλευτη δωρεά στον Δήμο Ασπροπύργου

dimarxeio aspropirgou 1Η δωρεά ενός δημότη σε έναν δήμο είναι πολύ σημαντική κίνηση προσφοράς και σε αυτό το σημείο θα αναφερθούμε σε ένα θέμα που έχει σχέση με τον αποδέκτη αυτής της δωρεάς κι αν όντως τιμά αυτή την προσφορά.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για τη δωρεά ενός δημότη Ασπροπύργου όπου στη διαθήκη του το 1996 δώρισε δύο διαμερίσματα στον δήμο Ασπροπύργου με τον όρο να πωληθούν και τα έσοδα να διατεθούν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και στο 1ο Γυμνάσιο της πόλης. Τα διαμερίσματα αυτά βρίσκονται στο πιο κεντρικό σημείο της Γλυφάδας και 19 χρόνια μετά δεν έχει γίνει αποδοχή κληρονομίας από τον Δήμο. Μάλιστα, το ένα είναι ανοίκιαστο και το άλλο ενοικιάζεται με 70 ευρώ το μήνα. Όλα τα παραπάνω ακούστηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όταν ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Τσοκάνης ρώτησε εάν εισπράττονται ενοίκια από περιουσίες.

Απαντώντας ο δήμαρχος ανέφερε ότι για τις 2 δωρεές εισπράττονται από το ένα 70 ευρώ μηνιαίως ενώ από το άλλο τίποτα γιατί είναι σε άσχημη κατάσταση και παραμένει ανοίκιαστο. Ο οικονομικός διευθυντής κ. Πάνου παίρνοντας το λόγο διευκρίνισε πως κάθε μήνα κατατίθενται στον λογαριασμό του Δήμου 70 ευρώ. Επίσης, στη συνέχεια ειπώθηκε στην αίθουσα πως δεν έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς ούτε από τον Δήμο ούτε από την Σχολική Επιτροπή.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Τσοκάνης ανέφερε πως υπάρχουν πολλές ευθύνες για το ότι δεν έχει γίνει έως τώρα αποδοχή κληρονομιάς , ενώ με βάση τους λογαριασμούς της ΔΕΗ υπάρχουν ενδείξεις κατανάλωσης ρεύματος και στα δύο διαμερίσματα , που σημαίνει ότι κατοικούνται και τα δύο. Αγαπητοί αναγνώστες, όπως αντιλαμβάνεστε το θέμα είναι αρκετά σοβαρό καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από τη στιγμή που δεν υπάρχουν συμβόλαια μπορεί κάποιος να κάνει χρησικτησία στα 20 χρόνια κι ήδη διανύουμε το 19ο έτος. Τα ερωτήματα που προκύπτουν πολλά. Όπως για παράδειγμα γιατί δεν έγινε εδώ και 19 χρόνια αποδοχή ώστε να πωληθούν τα ακίνητα πριν χρόνια που η αξία τους ήταν πολλαπλάσια; Θυμίζουμε επίσης ότι πριν από δύο χρόνια επιχειρήθηκε να έρθει σαν θέμα στο Δ.Σ. η πώλησή τους αλλά στη συνέχεια αναβλήθηκε. Τελειώνοντας καλούμε τον Δήμο να θέσει επιτέλους ένα τέλος στο θέμα αυτό γιατί όταν ακούγεται στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι και τα δύο διαμερίσματα κατοικούνται χωρίς αυτός που το χρησιμοποιεί να είναι γνωστός, τότε δημιουργούνται ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν.

Ε. Λιάκος

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ