ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μνημονίο «εξπρες» συμφώνησαν ΔΝΤ και Αργεντινή


Σε ανακοίνωσή της, η κ. Λαγκάρντ
 σημείωσε πως έδωσε εντολή στην αποστολή του Ταμείου να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τις Αρχές για την κατάρτιση του προγράμματος, ενώ παράλληλα εξέφρασε την «έντονη στήριξή» της για τις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει τα τελευταία χρόνια το Μπουένος Άιρες.

Το ύψος της βοήθειας που ζητά η Αργεντινή δεν είναι γνωστό, αν και το πρακτορείο Bloomberg έχει μεταδώσει πως έχει τεθεί επί τάπητος το ποσό των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Αργεντινή έχει ζητήσει πρόγραμμα τύπου Stand-By Arrangement «υψηλής πρόσβασης», δηλαδή υψηλής χρηματοδότησης. Το ύψος της βοήθειας που μπορεί να λάβει κάθε χώρα από το ΔΝΤ ορίζεται από τη συμμετοχή του στα κεφάλαια του οργανισμού.

Τυπικά, τα προγράμματα SBA διαρκούν 12 έως 24 μήνες και ποτέ περισσότερο από 36 μήνες, ανάλογα με τις ανάγκες της χώρας.

Η αποπληρωμή αρχίζει τρία χρόνια και τρεις μήνες μετά την κάθε εκταμίευση, και γίνεται σε οκτώ ισόποσες τριμηνιαίες δόσεις.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ