ΤΟΠΙΚΑΜΑΝΔΡΑ

“Μοιράζουν” λεφτά σε Μάνδρα και Μαραθώνα ενόψει εκλογών

Στον δρόμο προς τις εκλογές και με καθυστέρηση ενάμιση χρόνο από τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα και κοντά στον ένα χρόνο από την φονική πυρκαγιά στον Δήμο Μαραθώνα, η Κυβέρνηση μοιράζει μέσω ΕΣΠΑ 5 εκατ. ευρώ στις επιχειρήσεις που επλήγησαν.

Σχετικό πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στη διαδικτυακή σελίδα του ΕΣΠΑ, σύμφωνα με την οποία, η δράση ξεκινά στις 7 Μαΐου και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους έως τις 31 Ιουλίου.

Τα 5 εκατ. ευρώ του ΕΣΠΑ θα μοιραστούν για την ενίσχυση των πληγέντων επιχειρήσεων των Δήμων Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Ραφήνας-Πικερμίου, Μαραθώνος από τις πλημμύρες της 15/11/2017 και από τις πυρκαγιές της 23/7/2018.

Η δράση έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ενισχύσει τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις. Αφορά την ενίσχυση επιχειρήσεων, που ήδη λειτουργούσαν στις πληγείσες περιοχές κατά την περίοδο των καταστροφικών συμβάντων, ως προς το απολεσθέν εισόδημα τους για το 2018 και σύμφωνα με τις σχετικές δηλώσεις των επιχειρήσεων στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες και στις φορολογικές αρχές, αναφέρεται στην πρόκληση.

Τι χρηματοδοτείται

Ο προϋπολογισμός αίτησης δυνητικού δικαιούχου ενίσχυσης μπορεί να κυμαίνεται από 1.000 ευρώ έως 60.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε αίτησης πρέπει να είναι μεγαλύτερος του ως άνω τιθέμενου κατώτερου ορίου. Το μέγιστο επιχορηγούμενο ύψος της αίτησης ενίσχυσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα ανωτέρω αναφερόμενα όρια. Σημειώνεται ότι για απώλειες εισοδήματος άνω των 60.000 ευρώ, το ποσό της ενίσχυσης τίθεται ίσο με 60.000 ευρώ.

Όροι και προϋποθέσεις

Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων που υποβάλλουν πρόταση, είναι οι μεταξύ των άλλων:

• Να έχουν εγκατάσταση (έδρα ή/και υποκατάστημα) στους Δήμους Μεγαρέων, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Ραφήνας-Πικερμίου, Μαραθώνα.

• Να είναι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που ήδη λειτουργούσαν στους πληγέντες δήμους κατά την περίοδο των καταστροφικών συμβάντων.

• Να λειτουργούν αποκλειστικά με μία από τις ακόλουθες μορφές: επιχειρήσεις εταιρικού / εμπορικού χαρακτήρα (Ανώνυμη Εταιρεία, Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, Ομόρρυθμη Εταιρεία, Ετερόρρυθμη Εταιρεία, ΙΚΕ) και ατομικές επιχειρήσεις.

• Να μη βρίσκονται υπό πτώχευση, εκκαθάριση ή αναγκαστική διαχείριση και να μην αποτελούν προβληματικές επιχειρήσεις.

• Να μην εκκρεμεί σε βάρος τους ανάκτηση ενίσχυσης κατόπιν προηγούμενης αποφάσεως της Επιτροπής, με την οποία μια ενίσχυση κηρύσσεται παράνομη και ασυμβίβαστη με την εσωτερική αγορά.

• Να έχουν κλείσει μία τουλάχιστον πλήρη ετήσια οικονομική χρήση την 01/01/2018.

• Να υποβάλουν έως μία αίτηση ανά ΑΦΜ.

• Να μην έχουν τους επιβληθεί πρόστιμα για παραβάσεις εργατικής νομοθεσίας και ειδικότερα για παράβαση “υψηλής” ή “πολύ υψηλής” σοβαρότητας (3 πρόστιμα/ 3 έλεγχοι) και για αδήλωτη εργασία (2 πρόστιμα/ 2 έλεγχοι), εφόσον οι κυρώσεις έχουν τελεσίδικη και δεσμευτική ισχύ.


Αλεξάνδρα Γκίτση

Μέσω
capital.gr

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ