ΤΟΠΙΚΑ

Μουζάλας: «Θα χρησιμοποιηθεί αναγκαστικά η Αμυγδαλέζα, αλλά με πιο ανθρώπινες συνθήκες»

amygdaleza 2«Καλή αρχή» χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας την απόφαση της Συνόδου Κορυφής για τους πρόσφυγες», ξεκαθαρίζοντας ότι σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο θα πρέπει να διευκολύνονται οι πρόσφυγες να φτάσουν στον τόπο προορισμού τους.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι θα δημιουργηθούν δύο κέντρα υποδοχής προσφύγων στην Ελλάδα, ένα στη Σίνδο, κι ένα στο Λαύριο και τόνισε:

«Προσπαθούμε να φτιάξουμε μικρούς χώρους για να είναι πιο εύκολη η διαχείριση και η επιβάρυνση να μην είναι μεγάλη στους πληθυσμούς».Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα χρησιμοποιηθεί και η Αμυγδαλέζα για τους μετανάστες που δεν είναι πρόσφυγες και έχουν μπει στη χώρα μας παράνομα.«Νομίζω ότι θα υπάρξουν και τέτοιοι χώροι, όπως η Αμυγδαλέζα, αλλά πολύ πιο ανθρώπινοι», διευκρίνισε ο κ. Μουζάλας.

Σημείωσε ακόμα ότι το καλοκαίρι πέρασαν από την Ελλάδα περίπου 250.00 μετανάστες – πρόσφυγες, όμως το κύμα αυτό αναμένεται να μειωθεί τον χειμώνα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. «Ο χειμώνας είναι μια χρυσή περίοδος για να ετοιμαστούμε και να φτιάξουμε τις υποδομές που θα καλύψουν πιθανές ροές το καλοκαίρι», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και συνέχισε: «Φτιάχνουμε αυτή τη στιγμή ένα τέτοιο σύστημα που με εναλλασσόμενους χώρους να μπορούμε να ελαφρύνουμε τους κατοίκους από τα παράπλευρα βάρη που δημιουργεί η προσφυγιά και τους πρόσφυγες από τις άθλιες συνθήκες».

Δεν απέκλεισε τέλος το ενδεχόμενο να ανοίξει ο φράχτης του Έβρου, όχι όμως για να μπουν σωρηδόν κόσμος και κατέληξε λέγοντας: «Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια και δεν μπορείς να εξαφανίσεις τους πρόσφυγες. Οι κάτοικοι έχουν δείξει πολύ μεγάλη υπομονή, πολύ μεγάλη αλληλεγγύη παρά τα φαινόμενα αισχροκέρδειας».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ