ΕΛΛΑΔΑΕΥΡΩΠΗ

Μπαρόζο: «Η Ελλάδα θα βγει δυνατή από την κρίση»

«Η απασχόληση είναι απόλυτη προτεραιότητα για την Ευρώπη, γι αυτό χρειαζόμαστε ανάπτυξη, αλλά τα πιο δύσκολα είναι πίσω μας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας στο τελευταίο μέρος της διήμερης 6ης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης των Περιφερειών και των Πόλεων, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, στην Αθήνα.

Ζητήθηκαν πολλές θυσίες από τους Έλληνες, είπε εκφράζοντας τον θαυμασμό και τον σεβασμό του, αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι η Ελλάδα εμφανίζει φέτος πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά εδώ και εξήντα χρόνια και το 2015 θα είναι ακόμη μεγαλύτερο. Δεν γινόταν αλλιώς, τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής και συνέχισε: «Έπρεπε να μαζέψουμε πρώτα τα ελλείμματα και τις τράπεζες, γιατί πήραμε το μάθημά μας ότι ανάπτυξη με χρέη δεν είναι βιώσιμη. Είμαι πεπεισμένος ότι το μέλλον της Ευρώπης και της Ελλάδας θα είναι καλό».

Ειδικά για την Ελλάδα, είπε ότι οι προσπάθειές της έχουν υποτιμηθεί, καθώς βρέθηκε στο κέντρο της ευρωπαϊκής κρίσης και όλοι προέβλεπαν κατάρρευση και της Ελλάδας και της ευρωζώνης. «Εγώ πάντα τους έλεγα “έχετε λάθος, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ” κι αυτό γιατί υποτίμησαν τον πολιτικό παράγοντα, δηλαδή την επιθυμία της χώρας και του λαού να παραμείνει στην ευρωζώνη. Έχω εμπιστοσύνη στο δυναμικό της Ελλάδας, παρά τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις. Ήδη, από ουραγός στην απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων έχει περάσει μεταξύ των πρώτων, με τη βοήθεια και της Task Force. Τα πάει καλύτερα στη δημόσια διοίκηση, τη φοροδιαφυγή, τις σχέσεις κράτους-πολίτη».

Τις εργασίες της εκδήλωσης έκλεισε εκ μέρους του πρωθυπουργού -ο οποίος επέστρεψε από το Δουβλίνο με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού και έπρεπε να παραμείνει κλινήρης- ο υπουργός Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος. «Η Ευρώπη χτίζεται εφόσον οι πολίτες της το θέλουν και οι πολίτες εκπροσωπούνται από τις πόλεις και τις περιφέρειες» είπε ο υπουργός Άμυνας στους επικεφαλής των περιφερειών και των πόλεων της Ευρώπης.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ