ΤΟΠΙΚΑ

«Μόνο τα απορρίμματα της Αττικής στον ΧΥΤΑ Φυλής» επανέλαβε η Ρένα Δούρου

rena dourou 8Την πάγια θέση της νέας Διοίκησης του ΕΔΣΝΑ, περί της αδυναμίας της ΟΕΔΑ Φυλής να συνεχίσει να είναι ο αποδέκτης απορριμμάτων εκτός Αττικής, εξέφρασε στη πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η Πρόεδρος του Συνδέσμου, Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με αφορμή σχετικό αίτημα του Δήμου Τρίπολης.
Εκφράζοντας την ομόφωνη τοποθέτηση της Ε.Ε., η Πρόεδρος τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας, ότι το ίδιο θέμα θέτουν και άλλοι Δήμοι εκτός Αττικής:
«Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, με την επίκληση του επείγοντος, να επιβαρύνεται και άλλο η Φυλή.
Η νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε αυτήν την πρακτική, που θέλει τη Φυλή τελικό αποδέκτη των απορριμμάτων από άλλες Περιφέρειες και Δήμους. Η λύση δεν θα είναι πλέον η Φυλή».
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, μετέφερε το αίτημα του Δήμου Τρίπολης για τη διάθεση Αστικών Στερεών Αποβλήτων στο ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής, ενόψει της ολοκλήρωσης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης δημόσιου χώρου, παραχωρημένου από το Δασαρχείο, για την άμεση αντιμετώπιση της ενδιάμεσης διαχείρισης ΑΣΑ.

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ