ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα άδεια χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Νέα διήμερη άδεια χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα που εκτίει ποινή 16 φορές ισόβια για την εγκληματική δράση της 17Ν από το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με την απόφαση ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα βγει από τη φυλακή αύριο, Παρασκευή, το πρωί στις 9 και θα επιστρέψει σε δύο ημέρες.

Η συγκεκριμένη άδεια είναι η δεύτερη κατά σειρά που εγκρίνεται για τον πολυισοβίτη της 17Ν καθώς είχε λάβει για πρώτη φορά άδεια προ διμήνου προκαλώντας, τότε, θύελλα αντιδράσεων από συγγενείς θυμάτων αλλά και τις πρεσβείες χωρών,πολίτες των οποίων υπήρξαν θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως οι πρεσβείες του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ της Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι με τη σύμφωνη γνώμη του δεύτερου εισαγγελέα των φυλακών, του κ. Αλέξανδρου Σπιλιώτη, ο οποίος προήδρευσε αυτή τη φορά του Συμβουλίου των φυλακών λαμβάνει τη δεύτερη, διήμερη άδεια του, ο Δημ. Κουφοντίνας.

Η απόφαση του συμβουλίου στο οποίο μετέχουν ο εισαγγελέας των φυλακών, ο διευθυντής και η αρχαιότερη κοινωνική λειτουργός ήταν ομόφωνη, όπως και στην προηγούμενη άδεια που είχε πάρει στις αρχές Νοεμβρίου.

Τότε όμως στο συμβούλιο είχε προεδρεύσει ο έτερος εισαγγελέας των φυλακών, ο κ. Σαββαϊδης. Εν ολίγοις και στις δυο περιπτώσεις, δυο διαφορετικοί εισαγγελικοί λειτουργοί , συναινούν στην άδεια στον πολυισοβίτη της 17Ν.

Με βάση τον σωφρονιστικό κώδικα ο Δημ. Κουφοντίνας δικαιούνταν άδεια με τη συμπλήρωση 8 ετών στις φυλακές και εφόσον δεν εκκρεμεί υπόθεση σε βάρος του ή δεν έχει υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα. Πριν πάρει την άδεια τον περασμένο Νοέμβριο, οι αιτήσεις του είχαν απορριφθεί 6 φορές.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ