ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα απόφαση για επιστροφή δώρων στο Δημόσιο

Την επιστροφή των περικομμένων δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα δρομολογεί απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά. Σύμφωνα με αυτή σε 50 εν ενεργεία δικαστικούς υπαλλήλου θα επιστραφούν ποσά από το 2014 έως το 2016.

Η απόφαση δίνει αισιοδοξία σε χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους και συνταξιούχους που διεκδικούν νομικά την επιστροφή των δώρων τους.

Παρόμοια έκβαση είχε και υπόθεση που πήγε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και δικαίωσε υπαλλήλους του ΟΑΕΔ, όπως και αντίστοιχη που εκδόθηκε πριν δύο χρόνια από το Διοικητικό Πρωτοδικείου του Ναυπλίου και έδωσε το πράσινο φως στην επιστροφή των δώρων σε εν ενεργεία δικαστικούς υπάλληλους. Την τελική απόφαση θα πάρει το ΣτΕ στο οποίο έχουν πάει όλες οι υποθέσεις.

Η σχετική απόφαση, που καταλαμβάνει τους προσφεύγοντες δικαστικούς υπαλλήλους, έχει ήδη συζητηθεί στο ΣτΕ και αναμένεται η κρίση των ανώτατων δικαστών.

Κομβικό ρόλο στην διαμόρφωση της τελική έκβασης των υποθέσεων έπαιξε απόφαση του ΣτΕ τον Ιούνιο του 2015 με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η κατάργηση των δώρων από τις συντάξεις που είχε ψηφιστεί στους μνημονιακούς νόμους 4093 και 4051 του 2012

Η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου έχει δηλώσει σχετικά με το θέμα: «Οι αγωγές που έχουν ασκηθεί μέχρι το 2015 κατά πάσα πιθανότητα θα ευδοκιμήσουν. Διότι το Συμβούλιο της επικρατείας είχε δώσει σαφή κατεύθυνση και προφανώς το ελληνικό κράτος, το Ελληνικό Δημόσιο, συμμορφώνεται με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ