ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΕΛΕΥΣΙΝΑ

Νέα εποχή σηματοδοτεί για τα Ελληνικα Πετρέλαια η συγχώνευση με την ΕΚΟ

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016, η στρατηγική επιλογή του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για τη συγχώνευση, δι’ απορροφήσεως, της «ΕΚΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ» από την «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Η συγκεκριμένη κίνηση κρίθηκε σκόπιμη και συμφέρουσα, καθώς αναμένεται να οδηγήσει σε βελτιστοποίηση της εταιρικής δομής, μείωση του κόστους λειτουργίας, αλλά και περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης του Ομίλου στην Ελληνική αγορά, όπου σήμερα διαθέτει συνολικά 1.725 πρατήρια (922 με το εμπορικό σήμα της ΕΚΟ και άλλα 803 της BP), εκ των οποίων τα 177 ανήκουν στο δίκτυο των ιδιολειτουργούντων.

Η συγχώνευση έχει ως αποτέλεσμα τη διαγραφή της «ΕΚΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ» από τα μητρώα των εταιρειών και την παύση της νομικής της ύπαρξης. Το σύνολο της περιουσίας της, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις της, περιλαμβανομένων των Διοικητικών αδειών που έχουν εκδοθεί υπέρ της, μεταβιβάζεται στην «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΕ».

Παράλληλα, τροποποιείται η επωνυμία της Απορροφώσας Εταιρείας σε “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ KAI ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”, με διακριτικό τίτλο “ΕΚΟ ΑΒΕΕ”. Για τις συναλλαγές της εταιρείας με το εξωτερικό η επωνυμία θα αποδίδεται στα αγγλικά, ως “HELLENIC FUELS AND LUBRICANTS INDUSTRIAL AND COMMERCIAL S.A.”.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ