ΤΟΠΙΚΑ

Νέα πρόταση του ΟΑΣΑ για τις λεωφορειακές γραμμές του Χαϊδαρίου

leoforeio 803Η παρέμβαση του Οργανισμού έρχεται μετά τα έντονα παράπονα των δημοτών του Χαϊδαρίου για την κατάσταση των δημόσιων συγκοινωνιών, ειδικά μετά τη λειτουργία του σταθμού Μετρό “Αγία Μαρίνα”.
Προηγήθηκε σύσκεψη του Μιχάλη Σελέκου με στελέχη του ΟΑΣΑ στις 17 Μαρτίου και ακολούθησε μελέτη που αφορούσε τις οδεύσεις των λεωφορείων και τους χρόνους των διαδρομών. Ο Οργανισμός επισημαίνει ότι ο προτεινόμενος σχεδιασμός λαμβάνει υπόψη τους τους σοβαρούς περιορισμούς σε οδηγούς και τροχαίο υλικό. Βασικά κριτήρια των μεταβολών είναι το δίκτυο του Μετρό στην περιοχή και η επικείμενη λειτουργία λεωφορειολωρίδας στην Ιερά Οδό, στο Αιγάλεω.
Τα βασικότερα σημεία της πρότασης είναι τα εξής:
Γραμμή 803 Πειραιάς – Δάσος
Ο ΟΑΣΑ προκρίνει νέα διαδρομή μέχρι το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και επιστροφή. Θεωρεί ότι θα βελτιωθεί η πρόσβαση των κατοίκων του Δάσους στους σταθμούς Μετρό Αγία μαρίνα και Αιγάλεω, αφού η συχνότητα δρομολογίων θα είναι ανά 25΄τις ώρες αιχμής από 40′ και πλέον που είναι σήμερα. (αναλυτικά πιο κάτω)
Γραμμή 811
Γίνεται δεκτό το αίτημα για επέκταση μέχρι το Αιγάλεω. Συχνότητα δρομολογίων ανά 20΄.
Γραμμές Α15, Β15
Προτείνεται η συγχώνευσή τους για καλύτερη τακτικότητα στην εκτάλεση των δρομολογίων.
Γραμμή 866 Ασπρόπυργος – Αγία Μαρίνα
Τροποποιείται η διαδρομή ώστε να διέρχεται από την οδό Κύπρου (Λ. Αθηνών – Κύπρου – Ιερά Οδός) και επεκτείνεται μέχρι τον σταθμό Αιγάλεω.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ