ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες αφίξεις προσφύγων στη Λέσβο – Αναμένουν την ενεργοποίηση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας

Περισσότεροι από 300 μετανάστες αποβιβάσθηκαν τις πρωινές ώρες στη Λέσβο, γεγονός που αυξάνει κατά πολύ τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στο hot spot της Μυτιλήνης, οι οποίοι και περιμένουν την ενεργοποίηση των όσων προβλέπει η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας ώστε να υποβάλουν αίτηση ασύλου ή να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία.

Χθες πάντως και μέχρι σήμερα τα χαράματα ήταν μικρός ο αριθμός των όσων έφτασαν στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, στα νησιά αποβιβάσθηκαν 161 άτομα κυρίως Πακιστανοί μετανάστες. Στη Λέσβο αποβιβάσθηκαν 103 άτομα, στη Χίο 58 ενώ στη Σάμο δεν αποβιβάσθηκε κανένας.

Εναπομείναντες με το παλιό καθεστώς καταγραφής, οι οποίοι σταδιακά αναχωρούν για την υπόλοιπη Ελλάδα, είναι 686 στη Μυτιλήνη, 29 στη Χίο και 213 στη Σάμο.

Υπό περιορισμό στα hot spots των τριών νησιών μιας και μπήκαν στην Ελλάδα μετά την 20η Μαρτίου, με στοιχεία χωρίς τις σημερινές πρωινές αφίξεις, παραμένουν: Στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο 1691, στη Χίο 1366 και στη Σάμο 189.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ