ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Νέοι “δρόμοι” ανοίγουν στις σχέσεις Ασπροπύργου και Πλοϊεστι Ρουμανίας

 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ Ελληνο-ρουμανικής φιλίας

Τελευταία μέρα ήταν η χθεσινή για την ολοκλήρωση του φεστιβάλ Ελληνο-ρουμανικής φιλίας που ξεκίνησε την Παρασκευή 13/5/2016. Οι εκδηλώσεις της Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν στην Ακαδημία Αθηνών, με θέμα “Ο Ελληνισμός συνιστώσα του Ρουμανικού Πολιτισμού” ενώ στην Βιβλιοθήκη της Ένωσης Ρουμάνων Γυναικών Ελλάδος πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας και αφίσας του Εθνικού Μουσείου  Ρουμανικής Λογοτεχνίας.

Το Σάββατο συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις στην πλατεία Μοναστηρακίου στην Αθήνα οπου παρουσιάστηκε παράσταση κουκλοθέατρου ενω  στη συνέχεια δημοτική ελληνική μουσική απο το χορευτικό Τμήμα του Δήμου Ελευσίνας και παραδοσιακοί Ρουμάνικοι χοροί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα χορού. Την παράσταση την παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Χθες Κυριακή οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την υπογραφή πρωτοκόλλου αδελφοποίησης ανάμεσα στους Δήμους Ασπροπύργου και Πλοϊέστι Ρουμανίας. Στη συνέχεια δόθηκε παράσταση στο κινηματοθέατρο Γαλαξίας στον Ασπρόπυργο με παραδοσιακούς χορούς απο το χορευτικό του Δήμου Ασπροπύργου και ρουμάνικα χορευτικά συγκροτήματα.

Στην υπογραφή της αδελφοποίησης επικράτησε πολύ θερμό κλίμα και είμαστε σίγουροι πως και οι δυο πλευρές θα εκμεταλλευτούν το γεγονός αυτό για καλυτέρευση των σχέσεων ανάμεσα τόσο στους Δήμους όσο και στις χώρες .

adelfopoiisi_5adelfopoiisi_4Την αποστολή της πόλης Πλοϊέστι υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νικόλαος Μελετίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ισίδωρος Τσίγκος, δημοτικοί σύμβουλοι, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ρουμάνων Ασπροπύργου Μαριάννα Κουντουράρου και πολλοί κάτοικοι του Ασπροπύργου απο τη Ρουμανία.

Απο πλευράς Ρουμάνικης αποστολής, τον Δήμο του Πλοϊέστι εκπροσώπησε η Σιμόνα Άλμπου, ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής του Ρουμανικού Κοινοβουλίου Γκαμπριελ Ζησόπουλος, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι της ελληνικής πρεσβείας.

Τελειώνοντας αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους σκέφθηκαν και υλοποίησαν την αδελφοποίηση των 2 πόλεων οι οποίες έχουν πλούσια βιομηχανική και πολιτιστική παράδοση.

adelfopoiisi_6 adelfopoiisi_3 adelfopoiisi_2

 


Ε. Λιάκος

Φωτο: Αναστάσιος Πίνης

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ