ΕΛΛΑΔΑ

Νέος Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ο Μιχαήλ Καραμαλάκης – Ποιοι αναλαμβάνουν διευθυντές ΓΑΔΑ και Ασφάλειας Αττικής

Ποιοι αναλαμβάνουν διευθυντές ΓΑΔΑ και Ασφάλειας Αττικής

Νέος Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. είναι από χθες ο Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου ενώ η κυρία Ζαχαρούλα Τσιριγώτη είναι Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, ο κ. Χρήστος Δραγατάκης Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, ο κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος και ο κ. Ανδρέας Δασκαλάκης Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στελεχών του Σώματος οι χθεσινές κρίσεις των ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών του Σώματος δεν θα διαταράξουν το κλίμα στις σχέσεις μεταξύ της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη και της υφυπουργού Κατερίνας Παπακώστα καθώς δεν φαίνεται να επικράτησε η μια έναντι της άλλης.

Επιπλέον ο κ. Ανδρέας Βασιλόπουλος είναι ο νέος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για τις τοποθετήσεις των νέων Υποστρατήγων.

Ακόμη ο κ. Γιώργος Ψωμάς από το γραφείο του Διοικητή της Ασφάλειας Αττικής μετακινείται στο γραφείο του Βοηθού Αττικάρχη.

Επίσης κατά τις κρίσεις Ταξιάρχων Ελληνικής Αστυνομίας το αρμόδιο Συμβούλιο του Σώματος έκρινε προακτέους στο βαθμό του Υποστρατήγου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, τους πέντεΤαξιάρχους Γενικών καθηκόντων και διατηρητέους 44. Ακόμη έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία 17 Ταξιάρχους Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Υποστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα ημέρες.

Κατά τις κρίσεις Αστυνομικών Διευθυντών Ελληνικής Αστυνομίας κατά τις οποίες κρίθηκαν προακτέοι στο βαθμό του Ταξιάρχου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, 21 Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων και παράλληλα προάγονται στο βαθμό του Ταξιάρχου εκτός οργανικών θέσεων 27 Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα ημέρες.

Ακολούθως ανακοινώθηκαν οι μετακινήσεις – τοποθετήσεις των Ταξιάρχων της ΕΛΑΣ και μεταξύ άλλων ο κ. Γιώργος Κανέλλος από Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας/Α.Ε.Α. μετακινείται στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ως Διευθυντής,  ο κ. Αθανάσιος Κοκκαλάκης από Δ/νση Ασφάλειας Αττικής μετακινείται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, ως Διευθυντής και ο κ. Γιώργος Παπαπροδρόμου από τη  Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος/Α.Ε.Α. μετακινείται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, ως Διευθυντής, με δαπάνες δημοσίου.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ