ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Νίκη της ΔΑΚΕ μετά από 46 χρόνια στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Ιστορική πρωτιά κατέγραψαν οι γαλάζιοι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, το πάλαι ποτέ πανίσχυρο προπύργιο της ΠΑΣΟΚικής νομενκλατούρας και του ΚΚΕ. Στις πρόσφατες αρχαιρεσίες η ΔΑΚΕ του Ν. Κιουτσούκη, αναδείχθηκε πρώτη στο Σωματείο του Ναυπηγείου μετά από 46 χρόνια και μάλιστα με αυτοδυναμία (7 στις 13 έδρες του Δ.Σ. και ποσοστό 55%).

Εδώ και πολλά χρόνια τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας βρίσκονται σε περιδίνηση εξαιτίας του προηγούμενου ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Σύμφωνα με τους γαλάζιους συνδικαλιστές, οι θέσεις και η στάση τους στο ζήτημα του νέου επενδυτή, η δράση τους για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την καταβολή των δεδουλευμένων σε συνδυασμό με τις εκτεταμένες «αγκυλώσεις» της προηγούμενης πλειοψηφίας με το παλιό ιδιοκτησιακό καθεστώς διαμόρφωσαν αυτό το πρωτόγνωρο αποτέλεσμα (αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι το 2008, η ΔΑΚΕ είχε μόλις μία έδρα στο Δ.Σ.).

Οι δυνατότητες του Ναυπηγείου είναι πολύ περισσότερες από προβλήματά του, υποστηρίζουν οι ΔΑΚΙΤΕΣ, οι οποίοι θεωρούν ότι είναι απολύτως εφικτή μια «αναπτυξιακή έκρηξη» στην Ελευσίνα. Προϋπόθεση η υγιής επιχειρηματικότητα και οι υγιείς εργασιακές σχέσεις. Το μοντέλο του Νεωρίου είναι το παράδειγμα προς μίμηση.

Οποιαδήποτε εγχείρημα ανασυγκρότησης της Ναυπηγικής Βιομηχανίας περνάει μέσα από την Ελευσίνα για τους γαλάζιους συνδικαλιστές που είναι αποφασισμένοι να ταυτίσουν τη νέα αυτή σελίδα του Σωματείου με καλύτερες ημέρες για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Τόσο αυτοί που τους ψήφισαν, όσο και όσοι δεν τους ψήφισαν έχουν το βλέμμα στραμμένο στην πλειοψηφία του Σωματείου που το επόμενο διάστημα θα αναλάβει σοβαρές και κρίσιμες πρωτοβουλίες για τη μεταβίβαση του Ναυπηγείου, την παραγωγική λειτουργία και την ανάπτυξή του.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ