ΕΛΕΥΣΙΝΑΜΑΓΟΥΛΑΤΟΠΙΚΑ

Νίκος Βιλλιώτης: "Η τετραετία 2010-2014 ήταν μια χαμένη τετραετία για τη πόλη μας"

Ο δημοτικός συνδυασμός του κ. Νίκου Βιλλιώτη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοβουλία Ελευσίνας – Μαγούλας»  ξεκίνησε την προεκλογική του εξτρατεία με συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας την περασμένη Τετάρτη.  Στην ομιλία του επικεφαλής του συνδυασμού ξεχωρίζει η ανάγκη που ο ίδιος εξέρφρασε για αναβάθμιση της πόλης σε όλους τους τομείς. Τα γράμματα, τις τέχνες, το πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό. Ο κος Βιλλιώτης ζήτησε τη στήριξη των πολιτών στις 18 Μαΐου δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

“Εμείς δεν έχουμε αντιπάλους τους άλλους συνδυασμούς, αλλά συνυποψήφιους, αφού τίποτα δεν μας χωρίζει, γι’ αυτό, σήμερα, από τη θέση αυτή, τους καλούμε σε ένα προεκλογικό αγώνα πρότυπο για τα πολιτικά ήθη της χώρας μας. Χωρίς στείρα συνθηματολογία, χωρίς μικροψυχία, χωρίς αντεγκλήσεις και ύβρεις. Τις ύβρεις τις αφήνουμε στους άλλους. Καλούμε όλους τους συνδυασμούς σε ένα ήπιο προεκλογικό κλίμα, που τις αντεγκλήσεις θα αντικαταστήσουν τα επιχειρήματα και ο ήπιος και ουσιαστικός λόγος.”

Σας παραθέτουμε τις θέσεις που εξέφρασε ο συνδυασμός Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοβουλία Ελευσίνας – Μαγούλας:

  • Καθημερινή φροντίδα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους ηλικιωμένους, τους άνεργους, τις πολύτεκνες και τις μονογονεϊκές οικογένειες.
  • Βελτίωση της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού οδών και πλατειών.
  • Συμπαράσταση στην εργαζόμενη μητέρα.
  • Αναβάθμιση της κάθε γειτονιάς, με παρεμβάσεις για περισσότερο πράσινο, νέες πλατείες και παιδικές χαρές, την ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού οδών και πλατειών.
  • Ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών στις καθημερινές δράσεις του Δήμου.
  • Αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων της πόλης, που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών, όπως καθαριότητα, πράσινο, κυκλοφοριακό, ρύπανση του περιβάλλοντος.
  • Εξυπηρέτηση του δημότη, από τις υπηρεσίες του Δήμου σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημά του.
  • Αναβάθμιση των υπηρεσιών παιδείας, υγείας, πολιτισμού, αθλητισμού.
  • Κατασκευή έργων βασικής υποδομής και την λύση των θεμάτων πολεοδόμησης.
  • Συμπαράσταση στη νεολαία της πόλης μας, για μόρφωση, δουλειά, πολιτισμό, δημιουργική ψυχαγωγία και απασχόληση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κος Βιλλιώτης υποστήριζε την ενότητα και συνεργασία όλων των δημοτών, όλων των κατηγοριών, για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης. “Δεν θα διοικήσουμε απλώς, αλλά θα συνδιοικήσουμε.”

Επιπροσθέτως, ο επικεφαλής του συνδυασμού αναφέρθηκε στο έργο της τωρινής δημοτικής αρχής ασκώντας δριμύτατη κριτική ιδιαίτερα για την ανεργία, τις κοινωνικές δομές την οικονομία, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η καθημερινότητα αντιμετωπίσθηκε “επιεικώς πλημμελώς”.  Ωστόσο για τα ζητήματα αυτά δεν στόχευσε μόνο στη δημοτική αρχή αλλα καταλόγισε ευθύνες και στη μείζον αντιπολίτευση.

[quote style=’1′ cite=”]

Η τετραετία 2010-2014 ήταν μια χαμένη τετραετία για τη πόλη μας. Η καθημερινότητα, αντιμετωπίσθηκε από την Δημοτική Αρχή, επιεικώς πλημμελώς. Τα έργα υποδομής έως ελάχιστα. Η καθαριότητα και το πράσινο σε χειρότερη κατάσταση από κάθε άλλη δημοτική περίοδο. Τα πεζοδρόμια κατεστραμμένα και χορταριασμένα. Οι λαμπτήρες σε πολλά φωτιστικά σώματα δεν ανάβουν με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία να υπάρχει απόλυτο σκοτάδι. Θυμήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, μάλιστα υπό βροχή, να αρχίσουν να βάφουν τα όργανα των παιδικών χαρών και ότι άλλα έργα γίνονται, πάντα τον τελευταίο χρόνο, επειδή πλησιάζουν οι Δημοτικές εκλογές. Γενικά σε όλους τους τομείς η παροχή υπηρεσιών του Δήμου προς τους πολίτες ήταν κάτω του μετρίου. Βέβαια ο κ. Δήμαρχος επικαλείται ότι είναι μόνο 2 χρόνια Δήμαρχος και τί να πρωτοκάνει. Λες και δεν ήταν ο ίδιος, Αντιδήμαρχος επί σειρά ετών και μάλιστα ηγετικό στέλεχος αυτής της Δημοτικής αρχής, η οποία είναι για 12 χρόνια στη Διοίκηση του Δήμου. Ή μήπως υπήρξε ενδιαφέρον για την ασφάλεια του πολίτη και για την ανεργία; Εκτός αν θεωρεί ότι η ανεργία λύνεται με τις τελευταίες προσλήψεις των περίπου 40 ατόμων ή με τις ρουσφετολογικές των διμήνων και τετραμήνων ή με εργάκια που δίνουν επιλεκτικά σε κάποιους για ψηφοθηρία. Αυτές οι λογικές, δημιουργούν, αντί να λύσουν, προβλήματα στους άνεργους συμπολίτες μας. Η ανεργία στη πόλη μας έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο και δυστυχώς η Δημοτική Αρχή το μόνο που κάνει είναι να περιορίζεται κατά καιρούς σε κάποια ψηφίσματα ή διαμαρτυρίες, αντί να παίρνει πρωτοβουλίες και να πραγματοποιεί δημοτικές δράσεις για να περιορίσει το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει. Εμείς, για την ανεργία και για τα καταστήματα της Ελευσίνας και της Μαγούλας, μέσα από το πρόγραμμά μας, θα καταθέσουμε προτάσεις εφικτές και θα προσπαθήσουμε μέσα από Δημοτικές δράσεις να περιορίσουμε το πρόβλημα. Τα προβλήματα της καθημερινότητας, η ασφάλεια του πολίτη, οι άνεργοι και οι επαγγελματίες θα είναι το πρώτο μέλημά μας, όπως επίσης και η αξιοποίηση του επιστημονικού προσωπικού του Δήμου μας, γιατί και βούληση και θέληση  υπάρχει.

Ακούμε συχνά τον κ. Δήμαρχο να μιλάει, ότι έφτιαξε τα οικονομικά του Δήμου και ότι ο Δήμος είναι πλεονασματικός. Κύριε Δήμαρχε, για να φτιάξετε τα οικονομικά του Δήμου σημαίνει ότι η προηγούμενη Διοίκηση τα είχε καταστρέψει. Μα εσείς είσαστε και στην προηγούμενη και στην προ-προηγούμενη διοίκηση. 12 χρόνια διοικείτε τον Δήμο. Ποιος τα είχε καταστρέψει; Αλλά και πάλι κ. Δήμαρχε, δεν λέτε την αλήθεια. Και, επειδή, εμείς δεν προτιμούμε τον μονόλογο και επιζητούμε τον διάλογο, σας κάνουμε μία πρόταση, η οποία απευθύνεται και προς όλους τους Δημοτικούς συνδυασμούς: Καιρός είναι, κ. Δήμαρχε, αυτή η προεκλογική περίοδος να μην διεξαχθεί με πρακτικές προηγούμενων προεκλογικών περιόδων. Να σταματήσει ο μονόλογος των προεκλογικών συγκεντρώσεων στις πλατείες. Σας προτείνουμε να πραγματοποιηθούν με την συμμετοχή όλων των συνδυασμών, 2 προεκλογικές εκδηλώσεις, μια σε Ελευσίνα, μια σε Μαγούλα, κι αν θέλετε περισσότερες, και περισσότερες, όπως προτιμάτε, στις αίθουσες των δημοτικών συμβουλίων, με την συμμετοχή 2 – 3 εκπροσώπων κάθε συνδυασμού. Να ζητήσουμε να καλυφθούν από το τοπικό κανάλι και να ενημερώσουμε τους πολίτες να τις παρακολουθήσουν. Να είναι συζητήσεις εφ’ όλης της ύλης, ούτως ώστε και ο κάθε πολίτης να ενημερωθεί πλήρως και επαρκώς για τις θέσεις όλων των συνδυασμών. Εκεί θα μας δοθεί η δυνατότητα μέσα από διάλογο, να συζητήσουμε και για τον πλεονασματικό Δήμο και για την ανεργία και θα δοθεί και σε εσάς η δυνατότητα να κάνετε έναν δημόσιο απολογισμό. Και αφήνουμε σε εσάς, κ. Δήμαρχε, να φτιάξετε την ατζέντα των θεματικών ενοτήτων που θα συζητηθούν. Φτάνει να είναι μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για την δημοτική περίοδο 2010 – 2014, και ποιες προτάσεις έχει ο καθένας μας για την επόμενη Δημοτική Περίοδο. Είναι ευκαιρία κ. Δήμαρχε να κάνουμε μια καινούρια αρχή και να πρωτοτυπήσουμε σαν Δήμος αφού δεν μπόρεσε ο Δήμος μας μέχρι σήμερα να πρωτοτυπήσει σε άλλους τομείς. Βέβαια για την απραξία της Δημοτικής Αρχής, ευθύνη έχει και η μείζον αντιπολίτευση, η οποία και λόγω αριθμητικής δύναμης, θα μπορούσε να έχει σε εγρήγορση την Δημοτική Αρχή. Θα μπορούσε για όσα καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή το τελευταίο εξάμηνο, να είχε προτάσεις, να είχε θέσεις και να ενημέρωνε από την αρχή της δημοτικής περιόδου τους πολίτες. Όχι να περιμένει προεκλογικά για καθαρά παραταξιακά οφέλη.

[/quote]

 

Στο τέλος της ομιλίας του ο Νίκος Βιλλιώτης κατήγγειλε περιστατικά προσπάθειας αποθάρρυνσης πολιτών να πολιτευθούν με τον συνδυασμό του και προειδοποίησε για επώνυμες καταγγελίες. Επίσης τόνισε πως στον τόπο υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και δυνατότητες ωστε να χαραχθεί πορεία ανάπτυξης και αλλαγής και οτι τα “κλειδιά των εξελίξεων” είναι στα χέρια των πολιτών.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ