ΒΙΝΤΕΟΕΛΕΥΣΙΝΑΜΑΓΟΥΛΑΤΟΠΙΚΑ

Νίκος Βιλλιώτης: «Το αύριο δεν μπορεί να περιμένει άλλο – Φτάνει μια χαμένη δωδεκαετία»

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκαν  το βράδυ της Κυριακής,  τα εγκαίνια του  εκλογικού κέντρου του συνδυασμού  «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοβουλία Ελευσίνας-Μαγούλας».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού-υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Βιλλιώτης, μετά το σύντομο αγιασμό,   ανέβηκε στο βήμα και αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για τη δυναμική και συγκινητική του παρουσία, ξεκίνησε την ομιλία του βάζοντας το προσωπικό στοίχημα «Στο τέλος της πενταετίας, οι υποσχέσεις μας, να έχουν γίνει πράξεις».

Ο κ. Βιλλιώτης τόνισε επίσης πως «η νέα δημοτική περίοδος θα είναι περίοδος αλλαγών, περίοδος έργου και δημιουργίας, περίοδος που θα ενώσει τους δημότες, χωρίς καμιά διάκριση, περίοδος που θα διώξει την οσμή της μούχλας και θα φέρει στη πόλη την αύρα του νέου, του δημιουργικού, του προοδευτικού. Περίοδος που θα αλλάξει τη φθαρμένη ταυτότητα της πόλης.

Με συντονισμένες δράσεις, με καθημερινό διάλογο, με ευρύτατες συναινέσεις, θα δώσουμε, καθημερινά, τη μάχη, για την αναμόρφωση της πόλης, να τη κάνουμε καθαρότερη, ομορφότερη, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά αναβαθμισμένη, πιο ανθρώπινη, με ευαισθησία και αλληλεγγύη». Να μπει τέρμα στις «παρεούλες», τις «εργολαβικές συνάφειες» και τις «συγγενικές εξυπηρετήσεις».

Παράλληλα κάλεσε τους δημότες της Ελευσίνας και της Μαγούλας, στις 18 Μαΐου, να εμπιστευτούν τον ίδιο και τους υποψηφίους του συνδυασμού «για να κάνουμε όλοι μαζί το κοινό μας όνειρο, πραγματικότητα.

Όλοι μαζί μπορούμε. Για την Ελευσίνα και τη Μαγούλα να βάλουμε όλοι τα δυνατά μας. Να κάνουμε την ιστορική μας πόλη, αντάξια του ονόματος και της ιστορίας της. Με σύνεση, δύναμη και αισιοδοξία, προχωράμε, μαζί σας, προχωράμε μπροστά.

Τώρα είναι η ώρα να ξεφύγουμε «από τη τελματωμένη και χορταριασμένη εμπειρία» των τελευταίων χρόνων, που μας οδήγησε, στα σημερινά αδιέξοδα. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τη ταυτότητα του δήμου.  Ήρθε η ώρα να δώσουμε στη κάθε γειτονιά της Ελευσίνας και της Μαγούλας  τη χαμένη τους ζεστασιά, θαλπωρή και ανθρωπιά. Ήρθε η ώρα να ξαναδώσουμε στη Ελευσίνα τη χαμένη της ιστορική αίγλη, τη χαμένη της αξιοπρέπεια. Ήρθε η ώρα να μπει τέρμα στις «παρεούλες», στις «εργολαβικές συνάφειες» και τις «συγγενικές εξυπηρετήσεις».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις και τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού υπογραμμίζοντας  τα εξής:

«Ο συνδυασμός μας συμμετέχει στη μάχη των δημοτικών εκλογών της 18ης Μαΐου συντεταγμένα, με πρόγραμμα και αγωνιστική διάθεση και μαζί με εσάς, όλους τους δημότες, συγκροτούμε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία, που μοναδικό στόχο έχει, να υπηρετήσει τα αληθινά συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών. Στόχος μας είναι η νέα δημοτική πενταετία  να αποδειχθεί μια περίοδος τολμηρή σε δράσεις, γεμάτη έργο και δημιουργία.

Μια περίοδος δημοκρατική, αγωνιστική και πάνω από όλα ευαίσθητη στα μηνύματα των δημοτών και των καιρών. Το αύριο δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Φτάνει μια χαμένη δωδεκαετία. Το αύριο, σήμερα ζητά να εμπιστευτείτε εμάς, να μας δώσετε τη ψήφο σας, για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, ένα πρόγραμμα φιλόδοξο, αλλά συγχρόνως ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο».

Πιο συγκεκριμένα ο Νίκος Βιλλιώτης δεσμεύτηκε για:

– Την αξιοποίηση του χώρου των 70 στρεμμάτων που έχει ο δήμος στην περιοχή της Μαγούλας προκειμένου να ολοκληρωθεί το κολυμβητήριο και γενικότερα να γίνει ένας χώρος άθλησης και αναψυχής που θα τον απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Ελευσίνας και της Μαγούλας, αλλά και των γύρω περιοχών.

-Την κατασκευή αίθουσας κινηματοθεάτρου που επί χρόνια εξαγγέλλεται αλλά ποτέ δεν έχει γίνει.

Ένας τέτοιος χώρος θα συμβάλει στην ανάπτυξη του πολιτισμού και στην καλύτερη εξυπηρέτηση και των συλλόγων του δήμου  μας.

– Την κατασκευή του 3ΟΥ Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Μαγούλας

– Την κατασκευή κλειστού γηπέδου στη  Μαγούλα

– Την κατασκευή ηλιακών πεζοδρομίων ιδιαίτερα  σε χώρους που είναι σχολεία και Δημοτικά κτήρια τόσο για την αισθητική βελτίωση των χώρων όσο και για τη παροχή δωρεάν ρεύματος στα σχολεία και στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Δήμου.

Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί και τα το λειτουργικό κόστος.

– Την αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της Ελευσίνας και της Μαγούλας, για προβολή των καταστημάτων σε συνεργασία με εμπορικούς συλλόγους

– Τη μείωση των δημοτικών τελών στα καταστήματα, ως κίνητρο για την πρόσληψη ανέργων συμπολιτών μας.

-Την προβολή του Αρχαιολογικού χώρου με στόχο την προσέλκυση τουριστών.

– Την καταπολέμηση της ρύπανσης του περιβάλλοντος και την απόδοση του θαλασσίου μετώπου στον κόσμο, ώστε να έχουν όλοι ελεύθερη πρόσβαση  και να το απολαμβάνουν τόσο οι  κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες της πόλης.

–    Τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής περιβάλλοντος με τη συμμετοχή και πολιτών, ΟΧΙ επιτροπής σφραγίδα, αλλά με ενεργό και αποφασιστικό ρόλο για να προλαμβάνει θέματα που έχουν σχέση με την ρύπανση και την ασφάλεια της περιοχής. Για να μην παρατηρούνται περιστατικά όπως αυτό με τα ΕΛ.ΠΕ των τελευταίων ημερών».

 

Η Ελευσίνα και η Μαγούλα θα πάνε μπροστά

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Βιλλιώτης εστίασε στην διοίκηση του δήμου αλλά και την αντιπολίτευση, λέγοντας :«Ο απερχόμενος δήμαρχος από την κόπωση των 12 ετών δεν έχει όραμα για το δήμο και  η πολιτική του στηρίζεται καθαρά σε μια διαχειριστική νοοτροπία χωρίς προτάσεις, χωρίς θέσεις και απόψεις που να δηλώνουν το Αύριο. Όσο για τη μείζονα αντιπολίτευση έχει εξίσου τεράστια ευθύνη για την απραξία της τελευταίας τετραετίας, ενώ θυμήθηκε 5 μήνες πριν τις εκλογές να κάνει αντιπολίτευση και μάλιστα με μεθόδους στείρου και καταγγελτικού λόγου για όλους και για όλα.  Δεν μπορεί να πείσει αφού οι προγραμματικές θέσεις που έχει εξαγγείλει θυμίζουν χτες και όχι Αύριο. Δεν τους ακολουθήσαμε, δεν τους ακολουθούμε. Κοιτάμε μπροστά και προχωράμε με τη δική σας στήριξη και εμπιστοσύνη.  Προχωράμε μαζί μπροστά. Για την Ελευσίνα και τη Μαγούλα αξίζει να βάλουμε όλοι τα δυνατά μας».

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ