ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑΧΑΪΔΑΡΙ

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας: Γαλλική επιθεώρηση, γερμανικό ενδιαφέρον, αμερικανική «σφήνα»

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα γίνει το επόμενο βήμα των διαπραγματεύσεων για την υπόθεση των γαλλικών φρεγατών.

Στις 3 Ιουλίου θα βρεθεί στην Αθήνα αντιπροσωπεία της γαλλικής διεύθυνσης εξοπλισμών. Σύμφωνα με πληροφορίες του militarie.gr, το κυρίαρχο θέμα των συζητήσεων που θα ΄χει, αφορά στην υποστήριξη των γαλλικών οπλικών συστημάτων που διαθέτουμε. Ωστόσο έχει προγραμματιστεί επίσκεψη ενημέρωσης στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.

Λίγες ημέρες αργότερα θα ακολουθήσει επίσκεφη του αντιρποέδρου των γαλλικών ναυπηγείων, που έχουν αναλάβει την ναυπήγηση των φρεγατών Bellhara.

Η ελληνική πλευρά έχει θέσει ως νούμερο ένα όρο την εμπλοκή των ελληνικών ναυπηγείων στο πρόγραμμα. Οι Γάλλοι το συζητούν, αλλά υπάρχουν ορισμένα θέματα που ενδέχεται να προκαλέσουν καθυστερήσεις.

Πρώτα απ΄ όλα το γερμανικό ενδιαφέρον για επιστροφή στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι Γερμανοί είναι έτοιμοι να κάνουν πρόταση για την επιστροφή τους, αυτή τη φορά μέσω της εταιρείας Lurssen. Για την ακρίβεια το μοναδικό πρόβλημα που θέλουν να διαχειριστούν είναι το …επικοινωνιακό. Η είδηση για γερμανική επάνοδο στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά δεν θα ΄ναι ευχάριστη στην ελληνική κοινή γνώμη.

Εκτός από την Γερμανία όμως έχουμε και το ενδιαφέρον της Lockheed Martin για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των φρεγατών ΜΕΚΟ…Όλα αυτά μαζί δεν γίνονται…

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ