ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Οι βουλευτές της παραιτούνται από τα αναδρομικά, με εντολή Μητσοτάκη

Με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, παραιτούνται όλοι οι βουλευτές της ΝΔ από το δικαίωμα να λάβουν οποιοδήποτε ποσό προκύψει, λόγω της κυβερνητικής τροπολογίας για τη χορήγηση αναδρομικών σε ειδικά μισθολόγια.

Αυτό προκύπτει από την Πειραιώς, η οποία αντέδρασε άμεσα στο ζήτημα που έγινε γνωστό νωρίτερα σχετικά με την τροπολογία για τα αναδρομικά, από όπου προκύπτει ότι ποσό ύψους 24.442 ευρώ περίπου, αφορά και αναδρομική αποζημίωση των βουλευτών. Μάλιστα, η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υιοθετήσουν την απόφαση αυτή ως αυτονόητο και εμπρακτο σεβασμό στις θυσίες που έχουν υποστεί οι πολίτες.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους, με την τροπολογία για τα ειδικά μισθολόγια, οι βουλευτές θα πάρουν 1.111 ευρώ επί 22 μήνες.

«Το μισθολόγιο των Ελλήνων βουλευτών, όπως είναι γνωστό, είναι αυτόματα συνδεδεμένο με το μισθολόγιο των δικαστών και ειδικότερα με τον μισθό τού Προέδρου του Αρείου Πάγου που είναι ο μεγαλύτερος σήμερα καταβαλλόμενος στην Ελλάδα μισθός στον δημόσιο τομέα. Συγκεκριμένα για τους βουλευτές ισχύει το άρθρο 63 του Συντάγματος που προβλέπει ότι: «Οι βουλευτές για την άσκηση του λειτουργήματός τους, δικαιούνται από το Δημόσιο αποζημίωση και δαπάνες. Το ύψος τους καθορίζεται με απόφαση της Ολομελείας της Βουλής» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος.

«Είναι απορίας άξιον πώς οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που με νόμους που ψήφισαν κατήργησαν το ΕΚΑΣ, εξαθλίωσαν τις χήρες και τους ανάπηρους, υποθήκευσαν τον άυλο και τον υλικό πλούτο της πατρίδας μας στο υπερΤαμείο για 99 χρόνια και προετοιμάζονται να παραδώσουν την ιστορία της χώρας στους Σκοπιανούς, ψήφισαν για τους εαυτούς τους να λάβουν -πέραν του παχυλού μισθού των 7.000 ευρώ (μισθός και είδος)- και αναδρομικά-«μαμούθ» ύψους 24.442 ευρώ και μάλιστα σε συνθήκες γενικευμένης κοινωνικής επιδείνωσης» αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΝΥΠΕΚΚ.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ