ΕΛΛΑΔΑ

Νομοσχέδιο «σκούπα» για την τοπική αυτοδιοίκηση

bouli-o-bouleutis-tis-nd-arguris-ntinopoulosΈνα ενιαίο νομοθέτημα που θα προσπαθήσει να επιλύσει ακανθώδη ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα επεξεργασθεί το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Αργύρης Ντινόπουλος.
Ο υπουργός, που παραβρέθηκε στο ΔΣ της ΚΕΔΕ , μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Θεόφιλο Λεονταρίδη και τον υφυπουργό Γιώργο Ντόλιο, ανέφερε ότι στόχος είναι η επίλυση προβλημάτων, που τώρα εμποδίζουν τη θετική λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σημείωσε, επίσης, ότι αν και η Αυτοδιοίκηση το 2010 είχε τη δική της αρνητική συμβολή στο χρέος με 1,5 δισεκ. ευρώ, που αντιστοιχούσε στο 1,3% του ΑΕΠ, σήμερα είναι πλεονασματική. Κι αυτό το κατάφερε μέσα από πολλές θυσίες που έκανε, αναδεικνύοντας συγχρόνως ένα ιδιαίτερο κοινωνικό πρόσωπο, είπε ο κ. Ντινόπουλος. Αναφερόμενος στην ενδοδημοτική κινητικότητα που ολοκληρώθηκε, σημείωσε ότι «είχαμε πει ότι δεν θα γίνουν απολύσεις και το τηρήσαμε», ενώ σε ό,τι αφορά τους πόρους τόνισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν υπάρ- χει πρόθεση από το υπουργείο Εσωτερικών για συρρίκνωση πόρων».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ