ΤΟΠΙΚΑ

Νοσοκομείο "Αττικόν": Σε λειτουργικό αδιέξοδο το νοσοκομείο λόγω υποχρηματοδότησης, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων

attikon nosokomeioΤο σωματείο εργαζομένων και οι γιατροί του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου θα πραγματοποιήσουν έκτακτη Γενική Συνέλευση σήμερα  11/3/2015 λόγω του πλήρους λειτουργικού αδιέξοδου και της επικινδυνότητας του νοσοκομείου.

Την ημέρα εκείνη και από τις ώρες 7 έως 11 πμ θα ανασταλεί κάθε τακτική λειτουργία του νοσοκομείου (Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, τακτικά χειρουργεία, τακτικές εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις, διοικητικές και τεχνικές εργασίες, φαρμακείο, εργαστήρια).
Το νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟ είναι στα όρια της κατάρρευσης. Η ανθρωπιστική κρίση υπάρχει και εδώ. Τα πολλαπλά προβλήματα που εντοπίζονται σε όλα σχεδόν τα τμήματα του νοσοκομείου θεωρούμε ότι είναι συνέπεια τριών βασικών και αλληλένδετων παραγόντων:
– Της μεγάλης και χρόνιας έλλειψης προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες.
– Της τεράστιας καθημερινής προσέλευσης ασθενών σε τακτική και επείγουσα βάση, που οδηγεί στην αθλιότητα των ράντζων και των φορείων στους διαδρόμους, την υπερφόρτωση του χειρουργείου, των μονάδων και των εργαστηρίων. Τα αίτια αυτής της κατάστασης είναι: η έλλειψη άλλου νοσοκομείου που να συνεφημερεύει με το ΑΤΤΙΚΟ, στην τεράστια πληθυσμιακά περιφέρεια της Δυτικής Αθήνας. Το κλείσιμο του νοσοκομείου Λοιμωδών από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η υπολειτουργία και η κατάργηση υπηρεσιών και μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας και του ΠΕΔΥ.
– Της οικονομικής δυσπραγίας του νοσοκομείου και της «θηλιάς» στη χρηματοδότησή του όλα τα προηγούμενα χρόνια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα ποσά. Το 2010 (προ μνημονίου) ο δημόσιος προϋπολογισμός διέθεσε για το ΑΤΤΙΚΟ περίπου 120.000.000 Ε. Το 2014 ήταν μόλις 57.000.000 ενώ για φέτος υποχώρησαν κι άλλο στα 51.000.000 Ε. Ενώ τα αποθεματικά του νοσοκομείου και τα πρόσθετα ποσά που είχαν θεσμοθετηθεί για την κάλυψη ειδικών αναγκών (πχ λογαριασμός ΕΛΚΕ για τις ΜΕΘ) έχουν λεηλατηθεί ή καλύπτουν «άλλες τρύπες». Με αυτά τα χρήματαΝοσοκομείο "Αττικόν": Σε λειτουργικό αδιέξοδο το νοσοκομείο λόγω υποχρηματοδότησης, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων δεν καλύπτονται οι προμηθευτές, μεγάλοι και μικροί, που με τη σειρά τους εκβιάζουν (Philips, General electric κλπ) και προχωρούν σε «παύση συντήρησης».
Ζητάμε άμεση ενίσχυση του ΑΤΤΙΚΟΥ από τον προϋπολογισμό (διπλασιασμό για φέτος) για να καλύψει τις άμεσες ανάγκες του.
Καλούμε τους συμπολίτες μας να δείξουν κατανόηση και να στηρίξουν τον αγώνα μας. Τα προβλήματά μας είναι και δικά τους. Στη συνέλευση πρέπει να ακουστεί και η δική τους φωνή.
Ο κόσμος του ΑΤΤΙΚΟΥ και ο λαός της Δυτικής Αθήνας προσδοκά και διψά για μια αλλαγή και ανατροπή αυτής της κατάστασης. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΛΛΟ.
Το διοικητικό συμβούλιο

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ