ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Δ.: Ζητά κοινή ενημέρωση από Καμμένο – Κοτζιά στην επιτροπή της Βουλής

Aπό κοινού και αναλυτική ενημέρωση στα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις κυβερνητικές επιλογές τους στα εν λόγω μείζονος σημασίας εθνικά θέματα ζητεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση

Η Νέα Δημοκρατία κρίνοντας ότι οι σοβαρές γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου και οι κρίσιμες αποφάσεις που θα κληθεί να λάβει η χώρα σε καίρια ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, όπως στο Σκοπιανό και στην έντονα συζητούμενη επανεκκίνηση των προσπαθειών για την επίλυση του Κυπριακού, θεωρεί επιτακτική την ανάγκη διεξαγωγής μιας ουσιαστικής κοινοβουλευτικής συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.

Κατόπιν τούτου οι βουλευτές της Ν.Δ. που είναι μέλη της εν λόγω Επιτροπής ζητούν την άμεση σύγκλησή της, προκειμένου οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας κ. Ν. Κοτζιάς και Π. Καμμένος να ενημερώσουν από κοινού και αναλυτικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις κυβερνητικές επιλογές τους στα εν λόγω μείζονος σημασίας εθνικά θέματα.

Ακολουθεί η επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής:


Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2018

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς: τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, κ. Κωνσταντίνο Δουζίνα.

Θέμα: «Άμεση σύγκληση της Επιτροπής και κλήση για ενημέρωση από τους Υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών» 

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Οι σοβαρές γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου,

– η πορεία των σχέσεων της Ελλάδας με τα γειτονικά της κράτη

– η κρισιμότητα των αποφάσεων που θα κληθεί να λάβει η χώρα σε καίρια ζητήματα της εξωτερικής της πολιτικής, όπως στο παρόν στάδιο του «Μακεδονικού», και στην έντονα  συζητούμενη  επανεκκίνηση των προσπαθειών για την επίλυση του Κυπριακού,

επιβάλλουν με τρόπο επείγοντα και επιτακτικό, την διεξαγωγή μιας ουσιαστικής κοινοβουλευτικής συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής των Ελλήνων.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση ζητά την άμεση σύγκληση της εν λόγω Επιτροπής, προκειμένου να κληθούν οι κ.κ. Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας να ενημερώσουν τις πολιτικές δυνάμεις για όλες τις πτυχές της διεθνούς πολιτικής της χώρας.

Με εκτίμηση,

Οι Βουλευτές μέλη της Επιτροπής:

 1. Γεώργιος Κουμουτσάκος
 2. Βασίλειος Κικίλιας
 3. Σάββας Αναστασιάδης
 4. Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης
 5. Στέργιος Γιαννάκης
 6. Αθανάσιος Δαβάκης
 7. Αναστάσιος (Τάσος) Δημοσχάκης
 8. Αθανάσιος Καββαδάς
 9. Σταύρος Καλαφάτης
 10. Συμεών (Σίμος) Κεδίκογλου
 11. Ιωάννης Κεφαλογιάννης
 12. Ευάγγελος – Βασίλειος Μεϊμαράκης
 13. Κωνσταντίνος Τασούλας
 14. Κωνσταντίνος Τσιάρας

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ