ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Δ.: Θέλουν να ξεχαστούν οι Πρέσπες

H κυβέρνηση βιάζεται να «ξεχάσει» τις Πρέσπες. Και όχι τυχαία, καθώς το κείμενο της συμφωνίας παραβιάζεται ήδη και ο κ. Ζάεφ πανηγυρίζει «ξεχνώντας» το πρώτο συνθετικό του ονόματος της χώρας του, υπογραμμίζει η Πειραιώς, επαναλαμβάνοντας ότι για τη Ν.Δ. –που θα καταψηφίσει και το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ– το θέμα δεν θεωρείται λήξαν, καθώς θα ελέγχει την εφαρμογή της συμφωνίας και ως αυριανή κυβέρνηση διατηρεί το δικαίωμα να μπλοκάρει τις ενταξιακές διαδικασίες της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει την ατζέντα εντάσσει η Ν.Δ. τις ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό, θυμίζοντας ότι νομοθετήθηκε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. κι ότι έπρεπε να είχε δοθεί από το 2017.

«Ο κ. Τσίπρας δεν επέλεξε τυχαία τη σημερινή ημέρα για την αναγγελία αύξησης του κατώτατου μισθού. Το έκανε, ανάμεσα στους χειροκροτητές υπουργούς του, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ξεχάσουμε οι Eλληνες το εθνικό λάθος της συμφωνίας των Πρεσπών», σημείωσε η Ν.Δ. στην ανακοίνωσή της, θυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει τον νόμο για την αύξηση του κατώτατου μισθού που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. Υπογράμμισε δε ότι δόθηκε με καθυστέρηση, γιατί η κυβέρνηση «διέλυσε την οικονομία με την υπερφορολόγηση και την ανεύθυνη πολιτική της, όπως καθυστέρησε και η κατάργηση του υποκατώτου μισθού για την οποία πρώτοι είχαν δεσμευθεί η Ν.Δ. και ο Κυρ. Μητσοτάκης». Πρόσθεσε δε πως «πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις μισθών επιτυγχάνονται μέσα σε μια οικονομία που αναπτύσσεται με ισχυρούς ρυθμούς, προσελκύει επενδύσεις και ευνοεί τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων» κι ότι αυτό μόνο μια κυβέρνηση της Ν.Δ. μπορεί να το πετύχει.

Στο μέτωπο των Πρεσπών, η Πειραιώς επιμένει ότι πρόκειται για «κακή» συμφωνία και, όπως είπε χθες η Μαρία Σπυράκη, «δεσμεύεται να αγωνιστεί ώστε να περιορίσει τις επιπτώσεις στην οικονομία και την επιχειρηματική δραστηριότητα της Β. Ελλάδας». Την ίδια ώρα –και με αφορμή ραδιοφωνική συνέντευξη του Ν. Δένδια, στην οποία σημείωσε ότι όποτε η Ν.Δ. έκλινε προς τα δεξιά έχασε ποσοστά– η κ. Σπυράκη επανέλαβε ότι η Ν.Δ. στη συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών πορεύτηκε «συντεταγμένη, με στέρεη επιχειρηματολογία και η Κ.Ο. καταψήφισε στο σύνολό της την κύρωση, και αυτό το μήνυμα βγήκε καθαρό από τη Ν.Δ.» καθώς και ότι όλοι στοιχίστηκαν πίσω από την άποψη του Κυρ. Μητσοτάκη. Λίγο αργότερα, ο κ. Δένδιας σε δήλωσή του σημείωνε ότι η Ν.Δ. «είναι παράταξη που ιστορικά επεκτείνεται από τις παρυφές της Κεντροαριστεράς μέχρι την εντός συνταγματικού τόξου Δεξιά και οσάκις παρεξέκλινε, συρρικνώθηκε». «Εγγύηση, ότι το κέντρο βάρους του ιδεολογικού και πολιτικού προσανατολισμού της παράταξης παραμένει σταθερό, είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης», πρόσθεσε. Στον ίδιο τόνο, η Ν.Δ. καταδίκασε τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη που είχαν στόχο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε κάθε περίπτωση, πρόθεση της Πειραιώς είναι να φύγει μπροστά, προχωρώντας σε σχεδιασμένες εδώ και καιρό κινήσεις που αφορούν τις ανακοινώσεις ονομάτων στα ψηφοδέλτια για τις εθνικές εκλογές, αλλά και τον εκλογικό ανασχηματισμό στον κομματικό μηχανισμό. Ο δεύτερος –μαζί με τις ανακοινώσεις για τη Β΄ Αθήνας, κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει την Πέμπτη– καθίσταται επιβεβλημένος, καθώς πολλά από τα στελέχη της Ν.Δ. σε γραμματείες του κόμματος θα διεκδικήσουν σταυρό.

Μέσω
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ