ΤΟΠΙΚΑ

“Ξήλωμα” σπείρας απο την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής

Έκλεβαν αυτοκίνητα και τα… πουλούσαν σε ενδιαφερόμενους σε «καλή τιμή» μέσω αγγελιών, που ανέβαζαν οι ίδιοι στο διαδίκτυο!

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, μετά από πολύμηνες έρευνες, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, μελών εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε κλοπές οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια πωλούσε με παραποιημένα στοιχεία.

Το ξήλωμα της σπείρας, μιας ακόμη που επιδιδόταν σε κλοπές τροχοφόρων, ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, όταν συνελήφθη στους Θρακομακεδόνες 30χρονος, ο οποίος είχε στην κατοχή του κλεμμένο όχημα και για το οποίο είχε σπεύσει ήδη να αναρτήσει αγγελία πώλησης στο διαδίκτυο!Από την έρευνα που ξεκίνησε, διαπίστωσε η Ασφάλεια ότι ο συγκεκριμένος αποτελούσε μέλος ομάδας, που δραστηριοποιείτο στην πώληση αυτοκινήτων που προηγουμένως είχαν… αφαιρέσει και παραποιήσει τα στοιχεία τους.

Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής ομάδας ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τέσσερις ακόμη ημεδαποί, ηλικίας 27, 32, 34 και 40 ετών.

Πως «δούλευαν» τα μέλη της σπείρας

Έψαχναν, έβρισκαν και αγόραζαν ολικώς κατεστραμμένα αυτοκίνητα, συνεπεία τροχαίων ατυχημάτων ή με εκτεταμένες υλικές ζημιές των οποίων η επισκευή ήταν ασύμφορη για τους νόμιμους κατόχους τους

Στη συνέχεια, έκλεβαν ίδιου τύπου και ίδιας χρονο

λογίας κυκλοφορίας οχήματα, για τα οποία υπήρχε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον και αφού παραποιούσαν τα στοιχεία αναγνώρισής τους τα διέθεταν προς πώληση μέσω ηλεκτρονικών αγγελιών!

Προκειμένου να δυσχεράνουν τον εντοπισμό της παραποίησης, προέβαιναν σε ψευδή δήλωση κλοπής ή απώλειας των αρχικών πινακίδων με συνέπεια να τοποθετούν νέες στο τελικό αμάξωμα ενώ τέλος, σε πολλές περιπτώσεις, προέβαιναν και σε ενδιάμεσες εικονικές μεταβιβάσεις.

Που με απλά λόγια, όλα αυτά σημαίνουν ότι πολλοί πολίτες έχουν αγοράσει και οδηγούν κλεμμένα αυτοκίνητα τα οποία τους πούλησε η σπείρα ως καθ όλα νόμιμα!

Από την μέχρι σήμερα έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί είκοσι μία κλοπές αυτοκινήτων, αλλά πιστεύεται ότι τα κλεμμένα αυτοκίνητα είναι πολύ περισσότερα.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ