ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκάθαρη λύση για τον ΧΥΤΑ Φυλής ζητούν οι Δήμαρχοι της Αττικής

ds-peda
Το θέμα της απόφασης του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., όσον αφορά στα αντισταθμιστικά και την χρέωση/τόνο των απορριμμάτων, κυριάρχησε στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.

Ξεκάθαρη λύση για τον ΧΥΤΑ Φυλής ζητούν οι Δήμαρχοι της Αττικής
Χρήστος Παππούς

Παρόντες ήταν και αιρετοί από τον Δήμο Φύλης, όπως ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Μπουραΐμης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αναλυτική συζήτηση και για τα δύο θέματα και κυρίως το κατά πόσο συνδέονται άμεσα μεταξύ τους, δηλαδή το εάν μία μείωση των αντισταθμιστικών θα επιφέρει και μία μείωση στην χρέωση/τόνο των απορριμμάτων, ενώ συνολική θέση του Δ.Σ. ήταν, πως πρέπει να δοθεί ένα τέλος στη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ τάχθηκε υπέρ της θέσης, ότι δεν μπορεί να υπάρξει απόφαση του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. για τη μείωση των ανταποδοτικών μόνο για τη φετινή χρονιά.

Επίσης, τονίστηκε, πως πρέπει να υπάρξει συνολική απόφαση για το μέλλον της περιοχής, για το χρονοδιάγραμμα κλεισίματος του ΧΥΤΑ Φυλής και μαζί με αυτό και για τα αντισταθμιστικά στην περιοχή και το ύψος των ανταποδοτικών εισφορών των Δήμων.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, το Δ.Σ. της ΠΕΔΑ δεσμεύθηκε, ότι θα καλέσει τους εκπροσώπους του στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και όλοι μαζί θα συνδιαμορφώσουν άποψη με όλα τα παραπάνω, αφού πρώτα συζητήσουν διεξοδικά με την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους – μέλη της ΠΕΔΑ, που αφορούν τα ανταποδοτικά.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ, Ηρακλής Γκότσης, αναφερόμενος στην κατάσταση στον ΧΥΤΑ Φυλής τόνισε μεταξύ άλλων ότι, «πέρα από τα οικονομικά θέματα, το βασικό είναι να υπάρξει συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, να δούμε πού μπορούμε να συμβάλλουμε εμείς, να τελειώσει η ιστορία του ΧΥΤΑ Φυλής. Να μην έχουμε κάθε 2-3 χρόνια, αυτήν την ιστορία. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και να πάρει ο καθένας την ευθύνη του».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ