Ξεκίνησε το πρόγραμμα «καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής για το έτος 2014», με πρώτο σταθμό τον δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας, όπου εξειδικευμένα συνεργεία ψέκασαν το έλος και τα Κανάλια στην Ψάθα Βιλλίων (24.04.2014). Αναλυτικά, το πρόγραμμα των ψεκασμών έχει ως εξής:
05/05/2014: Δήμος Φυλής. Περιοχές ψεκασμού: Αποταμιευτήρας ανάσχεσης, Πάρκο Πόλης και Ρέμα Εσχατέας.
06/05/2014: Δήμος Ελευσίνας. Περιοχές ψεκασμού: Ρέμα Σαρανταπόταμου, Σούρες, Καλυμπάκι, Χαλυβουργικής, Βάση Λιμενικού Σώματος.
06/05/2014: Δήμος Ασπροπύργου. Περιοχές ψεκασμού: Ρέμα Αγ. Γεωργίου, Μαύρης Ώρας και Γουρούνας.
07/05/2014: Δήμος Μεγάρων. Περιοχές ψεκασμού: Ρέμα Γιώργη, Μαυρατζά, Καμάρας, Αγ. Παρασκευής – Έξω Βρύση, Αντιπλημμυρικό έργο (Πούντα), Θέση ΣΟΦΤΕΞ (ΠΕΟΑΚ), Θέση Βουρκάρι / Υγρότοπος.
Οι ψεκασμοί θα επαναλαμβάνονται κάθε επτά (7) ημέρες και θα διαρκέσουν έως τον Οκτώβριο. Σημειώνεται ότι το μεσοδιάστημα μέχρι τον επόμενο ψεκασμό ενδέχεται να μεταβάλλεται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην κάθε περιοχή και τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών που θα πραγματοποιούνται (πληθυσμός προνυμφών).
Η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Σταυρούλα Δήμου, δήλωσε σχετικά: «Στη Δυτική Αττική έχουμε ήδη ξεκινήσει τους ψεκασμούς, οι οποίοι προβλέπεται να επεκταθούν άμεσα σε όλους τους δήμους της περιοχής. Πρέπει ωστόσο να έχουμε υπόψη μας ότι από μόνοι τους οι ψεκασμοί δεν αρκούν. Επιβάλλεται ο καθένας μας να αναλάβει τη φροντίδα των χώρων ευθύνης του. Οι Δήμοι χρειάζεται να αποστραγγίζουν τα στάσιμα νερά στους δρόμους, ο πολίτης θα πρέπει να φροντίζει ώστε να μην μένουν λιμνάζοντα νερά από το πότισμα και γι αυτό τον λόγο είναι προτιμότερο να ποτίζει το πρωί κι όχι το βράδυ, να κουρεύει τακτικά το γκαζόν και να κλαδεύει τα δέντρα του. Τέλος, οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις της περιοχής θα πρέπει κι εκείνοι από την πλευρά τους να λαμβάνουν τα μέτρα που τους αναλογούν και που ήδη γνωρίζουν».
Ακολουθήστε το «ΘΡΙΑΣΙΟ» στο Google News, Facebook & Twitter