ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησε η καταγραφή ζημιών στον δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας

D53817F886043D70B4C24422A3C8A006Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν οι σοβαρές πλημμύρες στην περιοχή καθώς και όλο το Σαββατοκύριακο, τα συνεργεία του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας βρίσκονταν κοντά στους πληγέντες. Τον συντονισμό είχαν η Δήμαρχος κα. Κριεκούκη Ιωάννα, οι Αντιδήμαρχοι Μάνδρας Ειδυλλίας κος Ρόκας Περικλής και κος Κώνστας Ευάγγελος καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Παπακωνσταντής Μελέτης.

Η Δήμαρχος κα Κριεκούκη Ιωάννα μετά από επικοινωνία που είχε με τους Δημάρχους των όμορων Δήμων της περιοχής, ζήτησε και έλαβε τη βοήθειά τους. Για το λόγο αυτό η Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Φυλής κο Χρήστο Παππού, ο οποίος συνέδραμε με 3 υδροφόρες, τον Δήμαρχο Ασπροπύργου κο Νίκο Μελετίου με 1 καθώς και τον Δήμαρχο Ελευσίνας κο Γεώργιο Τσουκαλά, επίσης με 1 υδροφόρα. Ευχαριστεί επίσης, τους υπαλλήλους του δήμου, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Επί ποδός επίσης βρίσκονταν καθημερινά οι υπεύθυνοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, προκειμένου να αποκαταστήσουν όσο πιο σύντομα ήταν δυνατό τις ζημιές που υπέστησαν οι υποδομές όπως το δίκτυο ύδρευσης του δήμου από τις πλημμύρες, ενώ κι η Δήμαρχος επισκέφθηκε πολλές κατοικίες πληγέντων . Να αναφερθεί επίσης ότι κλιμάκια του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας έχουν ήδη προχωρήσει στην καταγραφή και φωτογράφιση των ζημιών ενώ μόνο εχθές πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 50 αυτοψίες χώρων.

 

Τα αποτελέσματα της καταγραφής θα αποσταλούν στις αρμόδιες αρχές, με σκοπό την αποκατάσταση των πληγέντων. Οι πληγέντες καλούνται να υποβάλλουν σχετική αίτηση στον Δήμο (πρωτόκολλο) προκειμένου να προχωρήσει η καταγραφή και η εκτίμηση των ζημιών . Η καταγραφή θα αφορά μόνο κατοικίες που υπέστησαν ζημίες και χρειάζοντες επισκευές καθώς και οικοσυσκευές που χρειάζονται αντικατάσταση. Για τις επιχειρήσεις και τα αυτοκίνητα που υπέστησαν ζημίες θα επιληφθεί αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας (Ηρώων Πολυτεχνείου 78- γραφείο 6 Ελευσίνα). Ειδικά για τις ζημιές σε αυτοκίνητα εκτός από την αίτηση χρειάζεται και σχετική βεβαίωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η Υπηρεσία της Περιφέρειας θα δέχεται τα σχετικά αιτήματα από τη Δευτέρα 2/3/2015 από τις 7:30 -15:30 στο ίδιο γραφείο (Υπεύθυνη Ειρήνη Στεβή).

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ – Διευκρινίσεις για τους πληγέντες κάτοικους της Μάνδρας Προς ενημέρωση των πολιτών της περιοχής Μάνδρας – Ειδυλλίας που επλήγησαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα από τα τελευταία πλημμυρικά φαινόμενα, γνωστοποιούμε ότι: Αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής είναι αποκλειστικά η καταγραφή των εμπορικών δραστηριοτήτων που υπέστησαν ζημιές, συμπεριλαμβανομένων και των οχημάτων, τα οποία όμως εντάσσονται στην δραστηριότητα αυτών των επιχειρήσεων. Ειδικότερα, η νομοθεσία αναφέρεται ‘σε βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, άλλες επιχειρήσεις και φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που πλήττονται από πλημμύρες, δύναται να παρέχεται επιχορήγηση για την αντιμετώπιση ζημιών σε κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα και φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, τα οποία καταγράφηκαν ως ολοσχερώς κατεστραμμένα’.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ