ΤΟΠΙΚΑΧΑΪΔΑΡΙ

Ξεκίνησε η μεταφορά προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά προς τον Σκαραμαγκά

Σε λεωφορεία του ΟΑΣΑ με προορισμό το κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή του Σκαραμαγκά επιβιβάστηκαν πάνω από 645 πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους οικογένειες Σύρων, που θα φιλοξενηθούν εκεί.

Αλλοι 75 πρόσφυγες ενέχεται να φύγουν έως αργά το βράδυ.

Παράλληλα, πολλοί Γιαζίντι (κουρδική ομάδα που ζει στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία) ήρθαν με ταξί από το Ελληνικό στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να ενωθούν με την κοινότητά τους και να μεταφερθούν και αυτοί στο κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά.

Στόχος των αρμοδίων εμπλεκόμενων υπηρεσιών είναι η αποσυμφόρηση του λιμανιού του Πειραιά έως το Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες συνολικά περίπου 800 άτομα θα μεταφερθούν σήμερα, Δευτέρα, στο κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά. Σε πρώτη φάση, θα γίνει προσπάθεια να αδειάσει ο επιβατικός σταθμός της πύλης Ε2, στον οποίο βρίσκονται 1.350 πρόσφυγες.

Θα ακολουθήσει η πέτρινη αποθήκη, όπου βρίσκονται 1.000 άτομα, και τέλος ο επιβατικός σταθμός της Ε 1, όπου διαμένουν 2.150 άτομα.

Την ίδια ώρα, πάντως, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα, άλλοι 373 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν την τελευταία εβδομάδα (4-11 Απριλίου) σε 29 περιπτώσεις σε ελληνικά νησιά, προερχόμενοι από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ