ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Ξεκίνησε η υποβολή αντιρρήσεων επί των αναρτημένων δασικών χαρτών στη Δυτική Αττική

Ειδικότερα, αφορά όσους πολίτες έχουν ιδιοκτησίες σε Ελευσίνα, Μαγούλα, Νέα Πέραμο, Οινόη, Ερυθρές και τα Βίλια από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής αλλά και τον Κορυδαλλό από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε προσφάτως διετή παράταση στη δυνατότητα εξαγοράς εκτάσεων δασικού χαρακτήρα για γεωργική καλλιέργεια, δίμηνη “ανάσα” για να υποβάλουν αντιρρήσεις οι 16 περιοχές όπου η ανάρτηση των δασικών χαρτών έγινε στο διάστημα Οκτώβριος 2017 – Μάρτιος 2018 και η προθεσμία έληγε στις 31 Μαΐου, αλλά και μια ακόμα περίοδο χάριτος στους περίπου 80 ασυνεπείς ΟΤΑ που δεν κατέθεσαν τις οικιστικές πυκνώσεις και τα όρια οικισμού προκειμένου να το κάνουν έως τις 16 Ιουλίου.

Παράλληλα, μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο νόμος για τις οικιστικές πυκνώσεις σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΕΝ. Έως τότε, η 15μελής επιτροπή, στην οποία προστέθηκαν 2 ακόμη άτομα και συνεδριάζει μία φορά την εβδομάδα, θα πρέπει να έχει λύσει όλα τα προβλήματα που εντόπισε το ΣτΕ και έκρινε τον νόμο Τσιρώνη ως αντισυνταγματικό. Μάλιστα, το γεγονός πως εκτιμάται ότι τα δασικά αυθαίρετα ξεπερνούν το 1 εκατ. προδιαγράφει ένα αρκετά δύσκολο παζλ.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ