ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά ο 9ος κύκλος διαλέξεων στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Ασπροπύργου

Σήμερα 2 Νοεμβρίου στις 19:30, ξεκινά ο νέος ένατος  κύκλος των Διαλέξεων, στο «Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Ασπροπύργου» με διάλεξη του Καθηγητή – Πρύτανη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ),κ. Γιώργου Χαρβαλιά, με θέμα:«Σύγχρονη Τέχνη». Η διάλεξη θα δοθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου (Αλ. Παναγούλη 13, στην πλατεία Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο του Ασπρόπυργου).

xarvaliasΟ κ. Χαρβαλιάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Σπούδασε αρχικά γραφικές τέχνες (Κ.Τ.Ε. 1971-1974) και κατόπιν ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δασκάλους στο προκαταρκτικό τον Δ. Μυταρά και Λ. Κανακάκη. Συνέχισε τις σπουδές του στο εργαστήριο του Δ. Κοκκινίδη 1976-1983 και ακολούθως, από την θέση του νέου Επιστημονικού Συνεργάτη του 5ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ σπούδασε και δίπλα στο Νίκο Κεσσανλή. Το 1987 εκλέγεται Ειδικός Επιστήμονας στον τομέα ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Το 1991 εκλέγεται λέκτορας στην ίδια σχολή. Το 1995 εκλέγεται Επίκουρος καθηγητής στην ΑΣΚΤ. Από το 1998 είναι υπεύθυνος υλοποίησης του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψηφιακές Μορφές Τέχνης» της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Από το 2001 Επιστημονικός υπεύθυνος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψηφιακές Μορφές Τέχνης» της ΑΣΚΤ. Το 2002 εκλέγεται Αναπληρωτής Καθηγητής στην ΑΣΚΤ. Από το 2003 Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψηφιακές Μορφές Τέχνης» της ΑΣΚΤ. Το 2006 εκλέγεται Αντιπρύτανης της ΑΣΚΤ, ασκεί για ένα βραχύ χρονικό διάστημα τα καθήκοντα του Αντιπρύτανη και το 2007 υποβάλει την παραίτησή του. Το 2009 εκλέγεται Πρύτανης της ΑΣΚΤ και ασκεί τα καθή- κοντα του Πρύτανη μέχρι σήμερα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Νίκος Μελετίου: Απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους!

meletiou1Αναφερόμενος στην έναρξη του 9ου Κύκλου Διαλέξεων, του θεσμού, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ. Νικόλαος Μελετίου: τόνισε:

«Απευθύνουμε πρόσκληση συμμετοχής – παρακολούθησης των διαλέξεων, όχι μόνο στους Ασπροπύργιους ή τους συμπατριώτες μας της Δυτικής Αττικής, αλλά και σ΄ όλους τους Πολίτες του Λεκανοπεδίου, οι οποίοι, εξαιτίας της προβολής του θεσμού, από το Δημοτικό τηλεοπτικό Κανάλι ‘‘attica tv’’, αναγνωρίζουν στο ¨Ανοιχτό Πανεπιστήμιο¨, ένα κορυφαίο κατόρθωμα του Ασπρόπυργου. Ένα θεσμό, που και φέτος, για ένατη συνεχή χρονιά, θα τον λαμπρύνουν σημαντικότατες προσωπικότητες, μεγάλου πνευματικού και επιστημονικού βεληνεκούς, με θαρραλέα, δημόσια κατάθεση, και μεγάλη προσφορά στην επιστημονική, την πνευματική, την πολιτιστική, την κοινωνική πρόοδο της Ελλάδας!»

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ