ΤΟΠΙΚΑΜΑΝΔΡΑ

Ξεκινούν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στη Μάνδρα

Στη λίστα των υπό κατεδάφιση αυθαιρέτων είναι και το αμαξοστάσιο του Δήμου.

Ένα χρόνο μετά τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική που στοίχισαν τη ζωή σε 24 ανθρώπους, αρχίζουν την ερχόμενη εβδομάδα οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στη Μάνδρα

Οι διαδικασίες για να ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων κτισμάτων που βρίσκονται στα ρέματα της Μάνδρας τα οποία είχαν μπαζωθεί, ολοκληρώθηκαν πλέον και αναμένεται από τις αρχές Νοέμβρη να πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες.

Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, σε ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής για την κλιματική αλλαγή και τις φυσικές καταστροφές. Οι κατεδαφίσεις έχουν δρομολογηθεί από το καλοκαίρι για αυθαίρετα κτίσματα ( σπίτια, αποθήκες κλπ) στις κοίτες των ρεμάτων τα οποία μετατράπηκαν σε «παγίδες» θανάτου για τους κατοίκους της Μάνδρας, στις 15 Νοεμβρίου του 2017.

Πρόκειται για 27 κτίσματα, χωρίς άδεια, για τα οποία αποφασίστηκε, μετά από σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρμόδιου υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη να αποσταλούν ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες τους για να προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις.

Στη λίστα των υπό κατεδάφιση αυθαιρέτων είναι και το αμαξοστάσιο του Δήμου.

Στο πόρισμα που συνέταξε για την τραγωδία στη Μάνδρα, η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης καταλογίζει εγκληματικές αυθαιρεσίες και πλειάδα πολεοδομικών παραβάσεων με τα κτίσματα, στις κοίτες των χειμάρρων να εμποδίζουν τη ροή των υδάτων, πνίγοντας τελικά τους ανθρώπους στις λάσπες…

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ