ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεπαγώνει η επένδυση ύψους €1 δισ. ευρώ στις Σκουριές

Μετά το Ελληνικό, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναλαμβάνει δράση και για την μεγάλη επένδυση ύψους 1 δισ. ευρώ της Καναδικής Eldorado Gold στην Χαλκιδική.

Το εμβληματικό έργο στον τομέα του ορυκτού πλούτου της χώρας, το οποίο στην πραγματικότητα «πάγωσε» τα προηγούμενα χρόνια από την εχθρική στάση που τήρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες, μεταξύ εκείνων που η παρούσα κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να ξεμπλοκάρει με στόχο να αντιμετωπιστούν οι εκκρεμότητες και να επιτευχθεί μια νέα εκκίνηση.

Χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υπό τον κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον κ. Γεράσιμο Θωμά συναντήθηκαν στο ΥΠΕΝ με τον διευθύνοντα σύμβουλο George Burns και τα στελέχη της εταιρείας στην Ελλάδα.

Κατά την συνάντηση παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν οι προτεραιότητες αλλά και ένας οδικός χάρτης σχετικά με τον τρόπο που η επένδυση στις Σκουριές θα μπορέσει να γυρίσει σελίδα και να προχωρήσει.

Όπως ανακοινώθηκε, σε πρώτη φάση, συστήνεται μικτή επιτροπή με στελέχη του υπουργείου και της εταιρείας προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις σε όλα τα περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά θέματα της επένδυσης.

Μέχρι σήμερα η δραστηριότητα της Eldorado Gold στην περιοχή της Χαλκιδικής περιορίζεται στην εμπορική εκμετάλλευση των μεταλλευμάτων του ορυχείου της Ολυμπιάδας. Η διοίκηση της εταιρείας έχει εκτιμήσει ότι λόγω της στασιμότητας της επένδυσης οι συσσωρευμένες ζημιές της εταιρείας από το 2012 υπερβαίνουν τα 200 εκατ. ευρώ.

Διαφήμιση

Οι μέτοχοι της Eldorado Gold έχουν προεξοφλήσει μια θετική έκβαση για το μέλλον του έργου, ενισχύοντας σημαντικά την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας η οποία πλέον προσεγγίζει το 1,2 δις με την μετοχή της εταιρείας να έχει κερδίσει πάνω από 30% το τελευταίο τρίμηνο.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!