ΤΟΠΙΚΑ

Ογδόντα εκατ. ευρώ για διευθέτηση του ρέματος της Εσχατιάς στο Μενίδι

esxatiaEντός των επόμενων εβδομάδων το έργο αναμένεται να ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα των υπουργείων Μεταφορών και Περιβάλλοντος με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από κοινοτικούς πόρους.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Μετά και τις τελευταίες φονικές πλημμύρες αλλεπάλληλες είναι οι επαφές που γίνονται ανάμεσα σε υπουργούς και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης έπειτα από την κακοκαιρία της 22ας Οκτωβρίου που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους στην Ανατολική και Δυτική Αττική.
Κυβέρνηση, περιφέρεια Αττικής και δήμοι όπου με μία ξαφνική νεροποντή πλημμυρίζουν ψάχνουν εναγωνίως λύση, ώστε να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα που την τελευταία πεντηκονταετία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 87 ανθρώπους.
Στην πρόσφατη κακοκαιρία δύο από τα τέσσερα θύματα βρέθηκαν στη λεκάνη απορροής του ρέματος της Εσχατιάς στο Μενίδι. Το ρέμα αυτό έχει διευθετηθεί μέχρι το Καματερό (εκεί όπου στις τελευταίες πλημμύρες κατέρρευσε μία τριώροφη πολυκατοικία). Από εκεί κι έπειτα όλα τα υπόλοιπα που πρέπει να γίνουν έχουν αφεθεί στην τύχη τους.
Το κόστος διευθέτησης της Εσχατιάς ανέρχεται στα 114 εκατ. ευρώ (σε αυτό το ποσό, μάλιστα, δε συμπεριλαμβάνονται οι αποζημιώσεις για τις δεκάδες κατεδαφίσεις σπιτιών που θα πρέπει να γίνουν για τη διαπλάτυνση του ρέματος). Με βάση ασφαλείς πληροφορίες εντός των επόμενων εβδομάδων το έργο αναμένεται να ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα των υπουργείων Μεταφορών και Περιβάλλοντος για 80 εκατ. ευρώ με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από κοινοτικούς πόρους.
Την ίδια ώρα, την περασμένη Πέμπτη συζητήθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο οι φονικές πλημμύρες της 22ας Οκτωβρίου, ενώ την επόμενη ημέρα έγινε ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο Αχαρνών με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Αττικής, Πέτρου Φιλίππου. Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε να δοθεί το ποσό ύψους 620.000 ευρώ για εκπόνηση μελέτης για την αντιπλημμυρική προστασία του κέντρου της πόλης των Αχαρνών, προκειμένου να διεκδικηθεί η χρηματοδότηση του έργου από ευρωπαϊκούς πόρους. Ο διαγωνισμός για την ανάθεση της μελέτης αναμένεται να προκηρυχθεί στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ